Evenimentul Zilei > International > Contra-lovitură pentru Biden. Scrisoarea care îi contestă adecvarea în funcție de președinte al SUA
Contra-lovitură pentru Biden. Scrisoarea care îi contestă adecvarea în funcție de președinte al SUA

Contra-lovitură pentru Biden. Scrisoarea care îi contestă adecvarea în funcție de președinte al SUA

Peste 120 de generali și amirali americani au publicat o scrisoare deschisă în care chestionează legitimitatea alegerilor din 2020, precum și adecvarea președintelui Biden în funcția de comandant al armatei și de lider al națiunii.

Scrisoarea, publicată de Politico, poartă semnătura unui grup intitulat “Ofițerii drapelului pentru America”  și afirmă că SUA se află “într-un grav pericol”, iar americanii sunt într-o “luptă pentru supraviețuire ca republică constituțională așa cum nu s-a mai întâmplat de la fondarea noastră ca națiune din 1776”.

Regula legii trebuie întărită, iar integritatea SUA asigurată

Printre cei 126 de semnatari ai misivei se numără amiralul (r) John Poindexter, fost consultant de securitate al președintelui Ronald Reagan, condamnat pentru că a mințit Congresul și a obstrucționat investigația afacerii Iran-Contra (condamnare anulată ulterior) și lt. gen. (r) William G. Boykin, fost sub-secretar al Apărării în cadrul serviciilor secrete în timpul mandatelor lui George W. Bush.

“Fără alegeri corecte și oneste care să reflecte cu acuratețe voința poporului, Republica noastră constituțională este pierdută. Integritatea electorală cere asigurarea exprimării unui vot legal, care să fie dat în numele fiecărui cetățean”, susține scrisoarea, care acuză pe cei care au obstrucționat procesul electoral de “tactici tiranice de intimidare”.

“În plus, regula legii (‘Rule of Law’) trebuie întărită prin procesele noastre electorale pentru a  asigura integritatea”, continuă scrisoarea. “FBI și Curtea Supremă trebuie să acționeze rapid când neregulile alegerilor ies la suprafață și nu să le ignore cum s-a întâmplat în 2020”.

Scrisoarea dă glas reclamațiilor lui Trump că democrații au furat alegerile în defavoarea sa, deși nu a fost dovedit acest lucru. Semnatarii scrisorii mai remarcă: “condiția fizică și mentală a lui Biden nu poate fi ignorată. El trebuie să ia rapid decizii precise de securitate națională, care implică viața și integritatea oriunde, zi și noapte”.

Poziția lui Biden în chestiunea procedurii codurilor nucleare e alarmantă

“Chestionarea recentă a leadership-ului democraților cu privire la procedurile codurilor  nucleare transmite un semnal periculos legat de securitatea  națională adversariilor cu armament nuclear, ridicând întrebarea cine este de fapt responsabil. Întotdeauna trebuie să avem un sistem de comandă absolut legitim”, se mai spune în epistolă.

Scrisoarea atinge și alte teme controversate precum restricțiile pandemice, relațiile cu China, acordul nuclear iranian și acuză decidenții legislativi că au folosit forțele armate americane ca “arme politice” în timpul asaltului Capitoliului.

Acțiunea fostelor cadre militare a fost întâmpinată cu ostilitate de alți eminenți foști lideri militari. Amirarul (r) Mike Mullen a declarat pentru Politico că epistola “rănește militarii și prin extensie țara”. Inițiatorul scrisorii, generalul de armată (r) Joe Arbuckle, a declarat că în general generalii și amiralii nu se angajează în acțiuni politice, însă situația cu care se confruntă națiunea noastră este gravă. Ne confruntă, cu amenințări mai grave decât în orice altă perioadă de la fondarea națiunii noastre. Multe dintre ele izvorăsc direct din pozițiile și acțiunile politice ale guvernului”, a precizat acesta.

Sursa: New York Post