Contestaţia în cazul raportului pe doctoratul șefei DNA a fost respinsă

Surse apropiate Ministerului Educaţiei au declarat, pentru mediafax.ro., că membrii Consiliului General CNATDCU au respins contestaţia formulată de Grupul de Investigaţii Politice în ceea ce priveşte raportul de neplagiat în cazul tezei de doctorat a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Pe 17 ianuarie, grupul de Investigaţii Politice, condus de Mugur Ciuvică, a contestat decizia CNATDCU care stabilea că Laura Codruţa Kovesi nu a plagiat în teza de doctorat, contestaţia fiind analizată de o comisie cu membri diferiţi de cei care au analizat în primă fază teza.  ”Între timp lucrarea de doctorat a fost verificată și de cei de la Universitatea de Vest care au descoperit, așa cum scrie în raportul lor, alte citate plagiate, aproape 5%. Deci dacă s-ar aduna lucrarea este plagiată în proporție de peste 9%. Aștept să dea un vedict fie e palgiat fie nu, nu așa cum au răspuns prima dată în bătaie de joc. Mai mult, sper să folosească softul pe care CNADTCU îl are în doatare și care a fost cumpărat pe banii statului, pentru întreaga lucrare nu doar pe textele selectate de noi cei de la GIP. În acest fel se va stabili exact dacă este sau nu plagiat”, ne-a declarat, pe 17 ianuarie, fostul consilier prezidențial, Mugur Ciuvică.

Raportul acestei comisii a fost votat de către CNATDCU, acesta hotărând, potrivit unor surse apropiate Ministerului Educaţiei, citate de mediafax.ro, să respingă contestaţia.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a decis, în luna decembrie, cu 35 de voturi pentru şi o abţinere, menţinerea titlului de doctor a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, considerând că o măsură de retragere a acestuia ar fi prea drastică în condiţiile în care pasajele ce pot fi considerate plagiat reprezintă circa 20 de pagini din 444, adică aproape 4 % din teză, iar acestea sunt din partea de introducere a lucrării, nu din cea de creaţie ştiinţifică.