Evenimentul Zilei > Actualitate > Consumator de droguri PRINS de polițiști. 126 de plicuri cu droguri găsit sub bancheta unui autoturism. Uite ce PEDEAPSĂ trebuie să execute
Consumator de droguri PRINS de polițiști. 126 de plicuri cu droguri găsit sub bancheta unui autoturism. Uite ce PEDEAPSĂ trebuie să execute

Consumator de droguri PRINS de polițiști. 126 de plicuri cu droguri găsit sub bancheta unui autoturism. Uite ce PEDEAPSĂ trebuie să execute

Consumator de droguri prins de polițiști. O acțiune care s-a desfășurat în zona Vama Veche a dus la capturarea mai multor plicuri cu droguri ce erau ascunse sub bancheta unui taxi.

Poliţiştii de la transporturi au verificat taximetriștii aflați în zona Vama Veche, în cadrul unei acțiuni naționale. După percheziţia unui vehiculului, organele competente au depistat  126 de plicuri cu droguri ascunse sub banchetă, însă cel ce le transporta a precizat că nu voia să le vândă, ci erau pentru consum propriu.

Potrivit replicaonline.ro, la unul din termenele de judecată, Ezgean Regep a declarat că este consumator: „Sunt consumator de substanţe etnobotanice de aproximativ 1 an. Cele 14,88 grame fragmente vegetale, despre care am înţeles că ar conţine substanţa psihoactivă 5F-AKB48, au ajuns în posesia mea în următoarele împrejurări: la data de 13.08.2014, în jurul orelor 19:00 – 20:00 mă aflam în Satul de Vacanţă din Constanţa, ocazie cu care am văzut un individ şi mi-am dat seama că fuma o ţigară în care erau substanţe pe care şi eu le consum.

Mi-am dat seama după miros că el consuma etnobotanice şi l-am rugat să-mi dea şi mie, însă acesta mi-a spus că are la el mai multe plicuri cu astfel de substanţe etnobotanice şi că vrea să mi le vândă cu suma de 200 lei. Eu nu ştiu câte pliculeţe erau. Eu am dat suma de 200 lei acelui individ, iar el mi-a dat în schimb mai multe pliculeţe conţinând o substanţă vegetală mărunţită. Nu-l văzusem niciodată pe acel individ, nu ştiu cum se numeşte, însă pot să precizez că era înalt, cu părul creţ, brunet şi avea un cercel în sprânceană. L-am sumat pe vărul meu Ozben M., care este taximetrist, şi l-am rugat să mă ducă în Vama Veche unde era un concert la care vroiam să particip. Acesta a venit cu taxiul lui, iar eu m-am urcat pe bancheta din spate. Pe drum l-am văzut şi pe vărul nostru Ialcin M., pe care l-am rugat să urce în taxiul nostru, invitându-l să participe cu noi la concertul din Vama Veche. Acesta s-a urcat pe bancheta din partea dreaptă faţă. O maşină de poliţie ne-a făcut semnale luminoase, solicitându-ne să oprim. Eu m-am speriat şi am băgat sub bancheta din spate, unde eu stăteam, pliculeţe pe care le cumpărasem. Am fost conduşi la secţia de poliţie din localitatea 2 Mai, unde sub banchetă au fost găsite cele 126 pliculeţe. Cei doi nu aveau cunoştinţă despre faptul că eu aveam a supra mea cele 126 de pliculeţe pe care lucrătorii de poliţie le-au găsit sub bancheta unde eu le băgasem. Nu voiam să le vând…”, potrivit datelor de pe portalul de Jurisprudenţă Românească.

Inculpatul şi-a recunoscut vina parţial, nu şi partea că ar fi vrut să le vândă. Astfel, individul a fost condamnat la 4 luni cu suspendare şi obligat să depună o muncă în folosul comunităţii de 80 de zile. Chiar şi aşa, de observat este că pedepsele sunt incredibil de mici, şi asta pentru că beneficiază de reducerea lor întrucât cei vizați îşi recunosc vina.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.