Evenimentul Zilei > International > CONSULAT al României în cel mai BOGAT oraș din SUA. VEȘTI BUNE de la Washington
CONSULAT al României în cel mai BOGAT oraș din SUA. VEȘTI BUNE de la Washington

CONSULAT al României în cel mai BOGAT oraș din SUA. VEȘTI BUNE de la Washington

Ambasada României la Washington DC anunță vești bune pentru români și Diaspora. În cadrul unei întâlniri dintre ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior și senatorul republican Marco Rubio,președinte al unui subcomitet din cadrul Comitetului pentru relaţii externe și membru al Comitetului pentru Intelligence, oficialul american şi-a manifestat interesul pentru continuarea cooperării cu autorităţile române și cu membrii comunităţii româno-americane, în perspectiva deschiderii unei noi misiuni consulare a României la Miami, orașul considerat, într-un studiu UBS din anul 2009, ca fiind cel mai bogat din SUA.

Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a avut marţi, 12 decembrie 2017, o întrevedere cu senatorul republican Marco Rubio, președinte al unui subcomitet din cadrul Comitetului pentru relaţii externe și membru al Comitetului pentru Intelligence, personalitate marcantă a Partidului Republican, fost candidat în alegerile preliminarii care desemnează candidatul partidului la Președinția SUA.

Ambasada României în SUA transmite că, în contextul întrevederii, au fost abordate teme relevante la nivel strategic în relaţia bilaterală româno-americană, precum cooperarea în domeniul politico-militar şi de securitate, evoluţiile din regiune cu accent pe rolul strategic al Mării Negre, dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic, fiind subliniată intensificarea schimburilor comerciale între cele două state. Ambasadorul României a mai evidențiat angajamentul ţării noastre pentru o relație transatlantică solidă, precum și pentru o cooperare robustă pe linie de apărare, consolidată de prezența forțelor SUA în România și la nivel regional. De asemenea, ambasadorul George Cristian Maior a adresat o invitaţie senatorului Marco Rubio de a vizita România.

La rândul său, senatorul Marco Rubio a apreciat contribuţia României la dezvoltarea Parteneriatului Strategic în cei 20 de ani de existență, calitatea de aliat strategic al României, dar mai ales contribuţia semnificativă a ţării noastre la securitatea şi soluţionarea actualelor provocări la nivel regional şi global.

Un subiect important discutat de cei doi oficiali a fost cel al rolului important al comunităţii româno-americane din Florida în consolidarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite, senatorul Marco Rubio apreciind implicarea activă a comunităţii româno-americane din Florida în proiecte relevante pentru cele două state. În acest context, oficialul american şi-a manifestat interesul pentru continuarea cooperării cu reprezentanţii acesteia şi cu autorităţile române, inclusiv în perspectiva deschiderii unei noi misiuni consulare a României la Miami.

Conform unui studiu din 2009 al UBS, Miami s-a clasat pe primul loc în privința celor mai bogate orașe din SUA și pe locul cinci ca putere de cumpărare. Miami este supranumit „Capitala Americii Latine”, scrie Wikipedia.

În cadrul întâlnirii, ambasadorul George Cristian Maior i-a înmânat oficialului american Ordinul Naţional „Steaua României”, în grad de „Comandor”, conferit de preşedintele României Klaus Iohannis, cu prilejul aniversării anul acesta a 20 de ani de Parteneriat Strategic între România şi Statele Unite ale Americii, în semn de înaltă apreciere  pentru  implicarea personală în excelenta cooperare bilaterală în plan politic, militar şi economic

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: