Evenimentul Zilei > Actualitate > Constantin Stan: „Când nu există măsură, chirurgia ESTETICĂ devine chirurgia hidosului, a distrugerii” Iar despre cum arată viitorul în domeniul acesta….o să vă SPERIAŢI
Constantin Stan: „Când nu există măsură, chirurgia ESTETICĂ devine chirurgia hidosului, a distrugerii” Iar despre cum arată viitorul în domeniul acesta….o să vă SPERIAŢI

Constantin Stan: „Când nu există măsură, chirurgia ESTETICĂ devine chirurgia hidosului, a distrugerii” Iar despre cum arată viitorul în domeniul acesta….o să vă SPERIAŢI

Chirurgia estetică, tot mai căutată de femei, are ca scop îmbunătățirea aspectului estetic a chipului şi a corpului. Acest lucru înseamnă fie corectarea unor defecte, fie îndepărtarea semnelor de îmbătrânire pe care multă lume nu le acceptă. În acest sens celebrul chirurg Constantin Stan spunea că: „Chirurgia estetică a început să fie împinsă spre acele zone care nu mai aduc frumosul, ci hidosul” La întrebarea încotro ne îndreptăm? Doctorul a spus: În lumea noastră medicală se discută deja de transplant de faţă.

Constantin Stan: "Chirurgia estetică a început să fie împinsă spre acele zone care nu mai aduc frumosul, ci hidosul. Dar acea categorie de pacienţi este o categorie specială. Face parte dintr-o anumită fracţie a societăţii în care sunt oameni cu mijloace materiale limitate (sau nu!), dar care doresc să treacă pragul dintre grupul lor şi un alt grup pe care îl urmăresc dintr-o aşa numită societate evoluată.… Singurul loc în care ei se refugiază este chirurgia estetică… La  această categorie de pacienţi, chirurgia estetică trebuie să atragă atenţia", a declarat celebrum medic într-un interviu pentru life.ro.

Nu trebuie să fie discretă, nu trebuie să fie proporţională, nu trebuie să simuleze naturaleţea, ci trebuie să frapeze.

Ce vor femeile: "De aceea vor sânii cât mai mari (volumul este cel mai important), buzele cât mai mari, faţa cât mai întinsă, iar în cazul corpului – cât mai lucrat. Însă numai în zona sânilor şi buzelor sunt împinse lucrurile peste limită, în rest, nu. De ce? Pentru că ele sunt singurele zone în care se poate demonstra că au făcut ceva".

"Luaţi apoi în calcul şi partea mentală a acestui tip de pacient, care este greu de înţeles, dar şi pe medicul care nu are nici talent, nici gust artistic, dar care nu are alt mijloc să meargă mai departe în „carieră” decât încurajând pacientele care nu se mai opresc niciodată. Îţi mai cer un milimetru de acid hialuronic în buză sau încă o picătură de silicon tot în buze"

Cauza unor intervenţii nereuşite: "Mai sunt încă doctori care mai injectează silicon în buze, de aceea pacientele au granuloame sau ajung cu buzele deformate. Din păcate există încă paciente care aleg proteze la sân, cu greutăţi dincolo de posibilitatea corpului de a le susţine. Vorbim de proteze – nu de 300 de grame, cum ar normal- , ci de 400, 500 sau chiar 600 de grame!… Şi care acum vin să le scoată şi sunt mai fericite acum când le scot, decât atunci când le-au pus… Însă toate acestea se întâmplă mai ales în Statele Unite pe coasta de Vest, în special la Hollywood. În afară de această fabrică de vise care este Cetatea Filmului, nu există prea multe derapaje…"

La întrebarea: Unde e, totuşi, măsura, chirurgul a răspuns:

Măsura e în tot şi în toate. E în primul rând la pacient, dar şi la medic. Dar mai e şi la voi.

Doctorul Stan a vorbit despre noul pocedeu, cel al firelor care au rol de lifting

"Este un procedeu pe care eu îl cunosc de 20 de ani! Un alt lucru pozitiv al faptului că merg la congresele internaţionale.  De pildă APTOS-ul, firele de suspensie pe care le-am adus acum în România, le-am cunoscut în 2002. Cunosc familia inventatorului georgian, Sulamanidze, cunosc procedeul, dar am considerat că abia acum este momentul bun să-l aduc în România", conchide celebrul chirurg estetician.