Evenimentul Zilei > Politica > CONGRESUL PNL. A început scandalul. Oamenii lui Orban rup perdelele de la cabinele de vot pentru a acuza că votul nu este secret
CONGRESUL PNL. A început scandalul. Oamenii lui Orban rup perdelele de la cabinele de vot pentru a acuza că votul nu este secret

CONGRESUL PNL. A început scandalul. Oamenii lui Orban rup perdelele de la cabinele de vot pentru a acuza că votul nu este secret

Zi decisivă pentru viitorul PNL. Liberalii se reunesc în congres pentru a alege noul preşedinte al partidului, dintre actualul lider, Ludovic Orban, şi premierul Florin Cîţu.

La reuniunea liberalilor, care se va desfăşura la Romexpo începând cu ora 11,00, sunt aşteptaţi 5.000 de delegaţi din toată ţara. Preşedintele Klaus Iohannis şi-a anunţat şi el prezenţa la Congresul PNL.

Ludovic Orban  a fost primul care a sosit la Romexpo. Acesta a declarat că are încredere că vor fi respectate toate procedurile astfel încât să fie asigurat secretul absolut al votului.

Potrivit unor liberali prezenți la Romexpo, echipa lui Orban recurge la metode disperate, înainte de a începe Congresul.

”Conștienți că pierd, aceștia au recurs la practici care să vicieze procedura de vot, cel mai probabil pentru a încerca să oprească votul.

Oameni din echipa lui Ludovic Orban au rupt perdelele de la cabinele de vot, pentru a acuza că secretul votului nu este asigurat. Deputatul PNL Alex Kocis, Cristian Daroși, angajat la PNL online, Radu Nicolescu, fost consilier de stat în Guvernul Orban, au început să rupă  perdelele de la cabinele de vot, de dimineața, în jurul orei 9.00. Toți sunt oameni din echipa lui Ludovic Orban”.

Exclusiv. Avem DOVADA! Ultrașii lui Orban au schimbat tactica: Va fi huiduit doar Florin Cîțu!

Pentru accesul participanţilor la lucrări au fost impuse o serie de măsuri în contextul pandemiei de COVID-19, intrarea în sala reuniunii făcându-se numai pe baza adeverinţei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, a rezultatului negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid ori a certificatelor care dovedesc trecerea prin boală.

De asemenea, preşedinţii filialelor PNL au fost obligaţi, la rândul lor, să verifice dacă delegaţii au toate documentele necesare şi nicio organizaţie nu va avea invitaţi.

În debutul Congresului PNL sunt programate discursuri ale invitaţilor: preşedintele Klaus Iohannis, precum şi reprezentanţi ai partidelor politice.

Actualul preşedinte al partidului, Ludovic Orban, va prezenta ulterior raportul de activitate al mandatului său.

Cei doi candidaţi la funcţia de preşedinte PNL vor avea la dispoziţie câte 20 de minute pentru a-şi prezenta moţiunile, urmaţi fiind de discursurile a câte 5 susţinători timp de 5 minute fiecare.

Votul pentru candidaţii la preşedinţia partidului ar putea începe în jurul orei 14,00, conform informaţiilor transmise de organizatori.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: