Evenimentul Zilei > Politica > Confruntare cu scântei pentru Sectorul 1. Clotilde Armand, acuzată de trafic de influență
Confruntare cu scântei pentru Sectorul 1. Clotilde Armand, acuzată de trafic de influență

Confruntare cu scântei pentru Sectorul 1. Clotilde Armand, acuzată de trafic de influență

Prezenți într-un studio al unei televiziuni de știri, Dan Tudorache și Clotilde Armand s-au contrat puternic pe tema spitalului care urmează să fie construit în Sectorul 1.

Avântată și dornică de luptă, Clotilde Armand a sfârșit prin a fi pusă direct la colț pe tema spitalului, semn că staff-ul de campanie a abordat complet neprofesionist această temă.

În timpul emisiunii de la B1, moderată de Silviu Mănăstire, candidatul USR pentru Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand l-a acuzat pe Tudorache că nu a construit Spitalul Sfântul Vasile cel Mare, dorind să deschidă o temă de campanie pe acest subiect. Numai că, socotelile de acasă nu sunt aceleași ca cele din târg, iar Clotilde Armand a fost trimisă direct ”la colț”.

Primarul Dan Tudorache a contraatacat decisiv și a acuzat-o în direct pe Clotilde Armand de trafic de influență. „Doamna Clotilde a spus că aceasta firmă construiește. Nu, această firmă se ocupă de licitația acestui spital. M-a surprins treaba asta, pentru că și în Consiliul Local ați spus că trebuie să vină o firmă franțuzească. Citez: „Firma aceasta nu se pricepe, trebuie să vină o firmă franțuzească”. Din această cauză m-ați dus și la ambasada Franței”, a spus Tudorache.

Pentru a lămuri toată povestea, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache a mai spus că a fost împreună cu Clotilde Armand la Ambasada Franței, unde i s-a sugerat să nu mai facă licitație pentru acest spital, iar lucrările să fie încredințate direct unor firme din Franța. „Am fost cu ea la ambasada Franței în 2016, mi-a prezentat câțiva investitori din Franța. Erau interesați. Atunci le-am spus clar că va fi o licitație, cum e normal în România, că poate să participe și o firma, 2-3-5 din Franța, poate să participe și din SUA. Erau intermediarii unor firme de construcții. (…) După ce am plecat, am spus că nu mai intru în această Ambasadă și că acesta este trafic de influență!”, a spus primarul Tudorache.

Clotile Armand a refuzat să lămurească situația, deși moderatorul Silviu Mănăstire i-a solicitat acest lucru. Tudorache a continuat ca la box: „A fost domnul ambasador de față, mi-a prezentat câțiva investitori din Franța interesați de acest spital, erau firme franțuzești. Le-am spus clar că va fi o licitație cum e normal în România, n-am vrut să mă bag în chestiunea asta”.

După câteva momente, probabil ca de la centrul de campanie i s-a transmis că trebuie să aibă un punct de vedere, Clotilde Armand a avut și ea o reacție slabă. „Eu am o altă poveste aici. Ambasadorul francez spunea că spitalele din Franța ne oferă experiența lor, la nivel de studii de prefezabilitate, era vorba despre standarde europene, avem nevoie de expertiza europeană. Inginerii români, care sunt foarte buni, au nevoie să știe care sunt aceste standarde, să înțeleagă cum funcționează în străinătate, nu putem să inventăm așa un spital” a susținut Clotilde Armand.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: