Evenimentul Zilei > Actualitate > CONFLICTUL dintre Steaua și națională are rădăcini vechi. Anghel Iordănescu, sabotat și în urmă cu 12 ani, într-un episodul memorabil. În plus, „Generalul” a mai primit în trecut o grea lovitură de la Reghecampf
CONFLICTUL dintre Steaua și națională are rădăcini vechi. Anghel Iordănescu, sabotat și în urmă cu 12 ani, într-un episodul memorabil. În plus, „Generalul” a mai primit în trecut o grea lovitură de la Reghecampf

CONFLICTUL dintre Steaua și națională are rădăcini vechi. Anghel Iordănescu, sabotat și în urmă cu 12 ani, într-un episodul memorabil. În plus, „Generalul” a mai primit în trecut o grea lovitură de la Reghecampf

Anghel Iordănescu a mai avut parte de un conflict memorabil legat de convocarea jucătorilor de la Steaua, în cel de-al doilea mandat de la echipa națională. Atunci, „Generalul” n-a putut conta pe patru jucători esențiali, ce nu au fost lăsați la lot chiar de Victor Pițurcă.

Disensiunile dintre Steaua și echipa națională, pe tema cantonamentului din Antalya, au declanșat un val de discuții în contradictoriu. Pe de o parte, o tabără susține că antrenorul Laurențiu Reghecampf ar fi trebuit să-i lase pe Florin Niţă, Paul Papp, Alin Toşca, Mihai Pintilii, Nicușor Stanciu şi Adi Popa la prima reprezentativă, pe de altă parte, sunt voci care spun că acțiunea organizată de Anghel Iordănescu nu este inclusă în calendarul UEFA, iar Steaua este scutită de obligații.

De-a lungul timpului, Steaua a mai avut astfel de probleme cu echipa națională, legate de cantonamentele de la începutul anului. În 2004, Anghel Iordănescu se afla pe banca tehnică a României, la cel de-al doilea mandat. „Generalul” pregătea un stagiu de pregătire în Cipru și-i convocase de la Steaua pe Mirel Rădoi, Nicolae Dică, Florentin Dumitru și Dorinel Munteanu. Atunci când Dan Apolzan, „secundul” lui Iordănescu la acea vreme, a mers în cantonamentul Steli de la Larnaca, pentru a-i convoca pe fotbaliști, aceștia au refuzat să răspundă chemării la națională. „Nu mergem, nu avem voie să plecăm”, i-a transmis Rădoi lui Apolzan.

Roș-albaștrii” erau pregătiți de Victor Pițurcă, iar tehnicianul n-a vrut să se lipsească de cei patru oameni de bază. În plus, în 2004, Gigi Becali era certat cu Iordănescu, iar antrenorul îl dăduse în judecată pe patronul Stelei, pentru calomnie. Scandalul a luat amploare și s-a pus problema ca jucătorii să fie suspendați. Până la urmă, oficialii FRF au amendat clubul Steaua cu 5.000 de euro, iar jucătorii au primit doar avertisment.

Roata s-a întors pentru Victor Pițurcă, în 2013, atunci când ocupa funcția de selecționer. România a efectuat un cantonament în Spania, iar „Piți” se baza și pe steliștii Mihai Pintilii, Alex Bourceanu, Vlad Chiricheș, Ciprian Tătărușanu, Alexandru Bourceanu și Cristi Tănase. Antrenor la echipa din Ghencea, Laurențiu Reghecampf s-a opus convocărilor, mai ales că în acea perioadă pregătea „dubla” cu Ajax Amsterdam, din „șaisprezecimile” Ligii Europa. În cele din urmă, după zile de incertitudine, Reghecampf a cedat și și-a trimis oamenii la prima reprezentativă. Ulterior, în vara aceluiași an, tensiunile dintre Steaua și națională au luat amploare. „Reghe” s-a plâns că jucătorii săi vin foarte slab pregătiți fizic, după ce încap pe mâna staff-ului condus de Victor Pițurcă. „Vin de la națională, grași, prost pregătiți și cu moralul scăzut”, acuza Reghecampf.

L-a lucrat” pe Iordănescu în meciul cu Danemarca

Acum, antrenorul Stelei este implicat într-un nou scandal cu un selecționer: Anghel Iordănescu. Interesant este că de „General” se leagă singura prezență la națională a lui Laurențiu Reghecampf. Fostul fundaș dreapta a fost trimis pe teren în memorabilul meci cu Danemarca, din preliminariile pentru EURO 2004, pierdut de „tricolori”, acasă, scor 2-5. „Reghe” l-a înlocuit în minutul 62, pe Paul Codrea, și a reușit contraperformanța de a-și îngropa echipa. La scorul de 2-2, Laurențiu a pasat neglijent spre Lobonț, iar Tomasson a interceptat și a marcat pentru 3-2. A fost începutul dezastrului în acea partidă cu danezii, încheiată cu o înfrângere usturătoare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: