Evenimentul Zilei > Politica > Scandal monstru în politică. Raluca Turcan și Rareș Bogdan își aruncă cuvinte grele
Scandal monstru în politică. Raluca Turcan și Rareș Bogdan își aruncă cuvinte grele

Scandal monstru în politică. Raluca Turcan și Rareș Bogdan își aruncă cuvinte grele

Raluca Turcan spune despre prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, până mai ieri colegul ei din „Echipa câștigătoare”, că suferă de megalomanie.

Conflictul dintre Raluca Turcan și „Echipa câștigătoare” a PNL, condusă de Florin Cîțu, din al cărui guvern a făcut parte, ia amploare. Totul a pornit în urmă cu câteva zile când a afirmat că fostul premier a lăsat Ministerul Muncii fără bani de pensii.

Afirmația a stârnit îngrijorare în rândul pensionarilor, iar mai mulți membri ai PNL au sărit să o dezmintă. Cei mai mulți au insinuat, ba chiar au spus-o de-a dreptul că ieșirea Ralucăi Turcan ar fi legată de nemulțumirea că nu a mai prins un loc în guvern.

Acum în vizorul Ralucăi Turcan a intrat și prim-vicepreședintele partidului Rareș Bogdan, care a declarat fostul ministru al muncii s-a descalificat ca lider PNL.

„Cum să vă zic? Rareș are pusee de megalomanie și deseori vorbește despre el chiar și la persoana a treia, ceea ce cred că ar trebui să îi dea de gândit. Cred că trece printr-un episod de grandomanie și orice specialist ați întreba ar spune că asta la vine la pachet cu ridicolul”, a declarat Raluca Turcan vineri dimineață, cu prilejul predării mandatului de la Ministerul Muncii.

Cîțu, taie și spânzură la ceas de noapte! A fost eliberat din funcție. Schimbări de trupe la vârful instituției
sursă: EvZ

Scandalul a pornit de la Raluca Turcan

Disputa dintre Raluca Turcan și colegii săi din „Echipa câștigătoare” a pornit la începutul acestei săptămâni, de la o declarație făcută de fostul ministru al Muncii. Cu câteva ore înainte de consultările cu președintele Klaus Iohannis, pentru desemnarea premierului Nicolae Ciucă, Turcan a afirmat că bugetul de pensii este gol.

„Florin (Cîțu – n. red), eşti dispus să joci la poker până şi banii de pensii. De mai bine de o lună mă ţin de capul tău şi-ţi spun repetat că de vineri (26 nov.) nu mai sunt bani de pensii şi de alocaţii pentru că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe Facebook”, transmitea Raluca Turcan într-un mesaj adresat conducerii PNL.

sursa foto. EVZ

Amenințările lui Rareș Bogdan

După acest mesaj, care a stârnit îngrijorare în rândul categoriilor vizate, mai mulți reprezentanți ai PNL s-au grăbit să dezmintă, afirmând că banii de pensii nu au dispărut. Între cei care au luat atitudine a fost și Rareș Bogdan. Prim-vicepreședintele PNL a afirmat că va propune sancționarea pe linie de partid a Ralucăi Turcan.

„Sunt absolut convins că dacă doamna Turcan ar fi făcut parte din guvern, la orice minister, probabil și la Sport, nu ar fi avut o astfel de atitudine. În astfel de momente se văd liderii politici, se vede maturitatea lor și nu cred că un lider politic care nu înțelege momentele complicate prin care trece un partid… Să nu credeți că vreunul din echipa de negociere sau din PNL este fericit de această alăturare. Vă asigur că nu. (…) Eu nu voi critica colegii mei în spațiul public, am să-i spun Ralucăi ce am de spus în cadrul biroului PNL”, a spus Rareș Bogdan, la Digi 24.

El a precizat că va propune o sancțiune, conform statutului PNL, pentru Raluca Turcan, pe motiv că a creat prejudicii de imagine partidului.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.