Condiții noi pentru plata din PNRR. Nicolae Ciucă: PNL sprijină antreprenorii care încep o afacere de la zero

Nicolae Ciucă. Sursa foto: Facebook

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, spune că România va trebui să poarte noi discuții cu reprezentanții Comisiei Europene, pentru plata celei de-a treia cereri de plată din Planul Național de Redresare și Reziliență(PNRR).Oficialii Comisiei Europene sunt așteptați să ajungă în România săptămâna viitoare. Pentru următorele fonduri PNRR, României i s-a cerut să revizuiască pragul de impozitare pentru microîntreprinderi.

Condiții noi pentru plata PNRR. Nicolae Ciucă: „Sufocarea afacerilor mici printr-un regim de taxare care le limitează capacitatea de dezvoltare”

Impozitarea progresivă / Sursa foto: pixabay.com

Liderul liberalilor spune că statul va trebui să ia măsuri pentru ca afacerile, cu precădere cele mici, să nu fie sufocate de impozitate și taxe.

„Ca reprezentant al clasei de mijloc şi al mediului privat, PNL sprijină antreprenorii care încep o afacere de la zero. Definirea unei microîntreprinderi prin pragul de 500.000 euro al cifrei de afaceri anuale este esenţială pentru a permite unei companii să crească. Dacă aprobarea celei de-a treia cereri de plată din PNRR depinde de modificarea acestui prag, înseamnă că se impun noi discuţii tehnice cu Comisia Europeană”, a scris președintele PNL, Nicolae Ciucă,  pe Facebook. 

Ce a cerut Comisia Europeană pentru accesarea fondurilor

Sursa foto: Arhiva EVZ

Concret. România trebuie să ia măsuri până la sfârșitul lunii martie ac, pentru a primi următoarea tranșă de bani prin PNRR:

  • reformarea unor instituții precum Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS);
  • modul de numire al conducerilor unor companii de stat din domeniul energiei, inclusiv AMEPIP - superagenția de monitorizare a tuturor companiilor de stat, înființată anul trecut;
  • pragul de impozitare al microîntreprinderilor a scăzut anul trecut la „doar 500.000 de euro” și nu mai mult.

România a trimis pe 15 decembrie cea de-a treia cerere de finanțare din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care ar urma să fie aprobată până la sfârșitul lunii martie.

România ar urma să primească 2,7 miliarde de euro, bani alocați de PNRR(n.r a treia cerere) pentru continuarea proiectelor de infrastructură.