Evenimentul Zilei > Justitie > Condamnat pentru crimă, Cristian Cioacă a ajuns la sapă de lemn. Ce datorii năucitoare are fostul soț al Elodiei
Condamnat pentru crimă, Cristian Cioacă a ajuns la sapă de lemn. Ce datorii năucitoare are fostul soț al Elodiei

Condamnat pentru crimă, Cristian Cioacă a ajuns la sapă de lemn. Ce datorii năucitoare are fostul soț al Elodiei

Cristian Cioacă este sufocat de datorii, după ce instanța a decis că trebuie să plătească despăgubiri uriașe către mama și fratele fostei sale soții.

Cristian Cioacă (45 de ani), fostul soț al Elodiei Ghinescu, a ajuns la sapă de lemn, după ce, în ultimii 14 ani, începând din 2007, a stat prin tribunale și după gratii. În anul 2014, polițistul a fost condamnat la o pedeapsă de 15 ani și 8 luni de închisoare pentru omor.

Cristian Cioacă este înglodat în datorii. Trebuie să plătească un sfert de milion de euro

Acum, după 7 ani, Cioacă ar putea cere liberarea condiționată, în condițiile în care a avut un comportament exemplar în detenție. Dacă va fi eliberat, el nu va putea să mai revină la vechea meserie, cea de polițist, pentru că are cazier. Dar, pe de altă parte, va putea apela la un program de reintegrare socială pentru deținuți.

În acest moment, Cristian Cioacă este îngropat în datorii. Și asta pentru că el trebuie să plătească despăgubiri către mama Elodiei (150.000 de euro) și fratele acestuia (100.000 de euro).

Cu câteva luni înainte de-a intra după gratii, Cioacă a depus o declarație de avere, în calitate de ofițer „pus la dispoziție” la IPJ Argeș, acolo unde s-a transferat după moartea Elodiei. Din document reiese faptul că fostul soț al Elodiei este ca și falit. El deține o singură proprietate trecută pe numele lui (sau a rudelor de gradul I), conform wowbiz.ro.

Deține un procent de 50% dintr-o garsonieră de 20 mp situată în Brașov, cealaltă jumătate aparținându-i încă Elodiei Ghinescu. Cioacă nu a recunoscut vreodată că și-ar fi omorât soția. El a fost condamnat, în condițiile în care cadavrul Elodiei nu a fost găsit vreodată.

Care este posibilitatea de-a fi eliberat condiționat în viitorul apropiat

Legat de o eventuală eliberare condiționată, avocata lui Cioacă a afirmat că acest lucru poate fi realizat chiar mai devreme, dacă judecătorii vor accepta o eventuală cerere a acestuia. Până în acest moment, inculpatul nu a formulat încă o cerere de liberare condiționată.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: