Concurenţa celor de la Apple vrea să bată iPhone şi iPad cu un microcip cât 1 ban

nVIDIA a adus în România trei dintre gadgeturile pe care sunt instalate microcipurile Tegra II, tabletele Motorola Xoom şi Asus Transformer, precum şi cel mai puternic telefon din lumea, LG Optimus 2X.

Nu e mare decât o mondedă de 1 ban şi e subţire cât o foaie. Poartă denumirea de Tegra şi încorporează atât partea grafică cât şi procesorul care dă viteză tabletelor PC şi telefoanelor mobile.

Microcipul produs de nVIDIA a ajuns la a doua generaţie şi e instalat pe toate gadgeturile de ultimă generaţie care concurează cu iPad-ul şi iPhone-ul. În el îşi pun speranţele toţi marii producători că vor reuşi să răstoarne din popularitatea şi supremaţia Apple.

Specialiştii spun că Tegra II rulează mult mai repede aplicaţiile, iar culorile reproduse sunt mai vii şi mai spectaculoase. Pentru a demonstra ce pot să facă din gadgeturile de ultimă generaţie, nVidia a adus în România trei dintre produsele electronice pe care sunt instalate microcipurile Tegra II – tabletele Motorola Xoom şi Asus Transformer, precum şi cel mai puternic telefon din lumea, LG Optimus 2X.

Tegra II e dual core

"Unul dintre marile avantaje ale Tegra II este că e dual core, ceea ce înseamnă că are o viteză mult mai mare. De asemenea, poţi să vezi filme în format HD, intensitatea culorilor este impresionantă, grafica jocurile este mult mai detaliată şi nu există pericolul să îngheţe imaginea pe ecran. Navigarea pe internet este foarte rapidă, paginile se încarcă la fel de repede ca pe un PC", a declarat pentru EVZ, Igor Stanek, unul dintre reprezentanţii pe Europa al nVIDIA.

Care e criteriul după care stabileşti în prezent ce tablete sunt cele mai rapide? Ei bine, atunci când vorbeşti de competitorii celor de la Apple trebuie să te gândeşti la gadgeturile pe care sunt instalate sisteme de operare Android, iar în prezent, o tabletă PC puternică trebuie să suporte ultima variantă produsă de specialiştii de la Google – Honeycomb.

Prezentarea noii versiuni de Android a fost făcută pe Motorola Xoom, tableta care se recomanda ca fiind un iPad killer. De curând lansată şi în Europa, tableta ar urma să vină şi în România. "Noi derulăm deja tratative cu distribuitorii şi o vom aduce în următoarea perioadă", a declarat Irinel Burloiu, directorul de marketing al Emag.

Motorola Xoom la prima impresie În ceea ce priveşte greutatea, între Xoom şi iPad nu există foarte mari diferenţe.

Cei de la Motorola s-au gândit că tableta e folosită nu ca un telefon, ci utilizatorii vor dori să beneficieze de o imagine mai generoasă şi vor naviga în meniul tabletei pe lăţime. De aceea, pentru a nu te încurca prea mult în cabluri, intrările USB şi cea de căşti, desognerii le-au pus mijloc, pe una dintre lateralele pe lungime, iar cele două taste pentru sonor în partea stângă, pe laterala pe lăţime. Pe lângă interfaţa grafică a sistemului de operare, foarte dinamică şi prietenoasă, la Xoom te atrag şi culorile extrem de vii. Tasta pentru meniul principal şi cea de "înapoi" sunt situate pe ecran, în partea stângă.

Pe internet navighezi extrem de repede, la fel ca pe Desktop-ul de acasă. Foarte atractive sunt şi jocurile, poţi vedea nave spaţiale, maşini sau avioane foarte bine evidenţiate, cu foarte multe elemente de detaliu. Practic, dacă ar fi să alegi între un notebook cu ecran de 10 inci şi un Xoom, tableta e învingătoare detaşat. E mult mai rapidă, imaginea are culori mult mai intense şi oferă mult mai multă mobilitate.