Evenimentul ZileiActualitateConcediere de răsunet! Unul dintre cei mai celebri moderatori, dat afară după ce și-a ajutat fratele politician. „Cu efect imediat” FOTO

Concediere de răsunet! Unul dintre cei mai celebri moderatori, dat afară după ce și-a ajutat fratele politician. „Cu efect imediat” FOTO

Concediere de răsunet! Unul dintre cei mai celebri moderatori, dat afară după ce și-a ajutat fratele politician. „Cu efect imediat” FOTO
Un moderator american celebru a fost concediat de postul de televiziune CNN din cauză că l-a ajutat pe fratele său, fost guvernator al New York, Andrew Cuomo. Acesta din urmă era acuzat de hărțuire sexuală. Decizia a fost luată după ce reprezentanții CNN au declarat că au apărut informații suplimentare cu privire la nivelul de implicare a prezentatorului TV în apărarea publică a fratelui său.

CNN l-a concediat pe moderatorul de televiziune Chris Cuomo, pentru că s-a implicat în apărarea publică a fratelui său, Andrew Cuomo, care a demisionat din funcția de guvernator al New York, după ce a fost acuzat de procurori că a hărțuit sexual personalul angajat.

CNN l-a concediat pe moderatorul TV Chris Cuomo

Chris Cuomo, în vârstă de 51 de ani, a transmis public că este dezamăgit de atitudinea CNN și că nu acesta este modul în care își dorește să încheie colaborarea cu postul de televiziune în cauză. Moderatorul a activat la CNN încă din anul 2013 și este unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori de știri.

sursă: CNN

Într-o declarație publică, CNN a precizat că „o firmă de avocatură respectată” a fost angajată pentru a investiga eforturile lui Chris Cuomo de a-l ajuta pe fratele său politician să lupte împotriva acuzațiilor de hărțuire sexuală. În timpul acestei anchete, „au ieșit la iveală noi informații”, ceea ce a condus la rezilierea contractului moderatorului cu CNN, „cu efect imediat”.

Apărarea oferită fratelui său politician a încălcat etica jurnalistică

Chris Cuomo fusese deja suspendat de CNN marți, după ce a fost dezvăluită amploarea eforturilor sale din culise de a-l ajuta pe politicianul care se confrunta cu un scandal de amploare. La acel moment, televiziunea a declarat că, deși „a apreciat poziția unică în care se afla [n.r. Chris Cuomo] și a înțeles nevoia sa de a pune familia pe primul loc și slujba pe locul doi”, sfaturile pe care acesta le-a oferit fratelui său au reprezentat o încălcare a eticii jurnalistice.

Documentele publicate luni de procurorul general al New York-ului, Letitia James, au arătat că tânărul Cuomo a făcut presiuni continue asupra personalului guvernatorului pentru a-l lăsa să joace un rol mai important în apărarea fratelui său.

„Trebuie să ai încredere în mine”, este unul dintre mesajele trimise de moderator Melissei DeRosa, secretara fratelui său politician, în luna martie. „Facem greșeli pe care nu ni le putem permite”, mai arată un alt SMS.

„Telespectatorii trebuie să aibă încredere în ceea ce aud aici”

De asemenea, jurnalistul s-a angajat să contacteze alte instituții media din SUA pentru a încerca să afle despre alte acuzații care urmau să apară despre fratele său. Într-un e-mail al personalului angajat, ajuns în posesia ziarului New York Times, președintele CNN, Jeff Zucker, a precizat: „Este de la sine înțeles că aceste decizii nu sunt ușoare și că există o mulțime de factori complecși implicați”.

Concedierea prezentatorului vedetă va ridica întrebări serioase cu privire la standardele jurnalistice din SUA. Corespondentul media al CNN, Brian Stelter, a declarat că „telespectatorii trebuie să aibă încredere în ceea ce aud aici, la televizor, atunci când acoperim o știre sensibilă, chiar dacă este vorba despre un membru de familie al unui coleg”.

Familia Cuomo a fost mult timp una dintre cele mai dominante dinastii din politica americană. Andrew Cuomo a fost ales pentru trei mandate succesive de guvernator al New York-ului, iar tatăl său, Mario, a condus statul timp de peste un deceniu, între 1983 și 1994.

Înainte de a demisiona în luna octombrie, Andrew Cuomo a fost o figură politică de prim rang. O anchetă condusă de procurorul general al statului a concluzionat că politicianul a hărțuit sexual și a pipăit 11 femei care lucrau pentru el.


Accesează: