Evenimentul Zilei > Actualitate > Conacul lui Charles Manson, cel mai de temut criminal în serie, a fost vândut cu aproape două milioane de dolari. Ce ascunde casa ororilor. FOTO
Conacul lui Charles Manson, cel mai de temut criminal în serie, a fost vândut cu aproape două milioane de dolari. Ce ascunde casa ororilor. FOTO

Conacul lui Charles Manson, cel mai de temut criminal în serie, a fost vândut cu aproape două milioane de dolari. Ce ascunde casa ororilor. FOTO

Conacul lui Charles Manson a fost vândut. Chiar dacă nu a comis personal nicio crimă, bărbatul a fost declarat cel mai periculos criminal în serie din istoria Statelor Unite. Charles Manson a format, la sfârșitul anilor ’60, un cult religios și își convingea membrii să comită crime. După ce victimele erau înjunghiate, adepţii lui Manson aveau obiceiul să scrie cu sânge, pe pereţii caselor, îndemnuri la revoltă.

Conacul celui mai periculos criminal în serie din America s-a vândut. Locuința unde adepții criminalului Charles Manson au ucis proprietarul unui magazin alimentar împreună cu soția sa, în anul 1969, s-a vândut în schimbul unei sume de aproape două milioane de dolari, sub prețul cerut inițial.

Conacul a fost scos la vânzare de anchetatorul de fenomene paranormale, Zak Bagans, prezentatorul emisiunii „Ghost Adventures”, pentru suma de 2, 2 milioane de dolari, însă un cumpărător anonim a cumpărat casa cu 1, 8 milioane. Locuința are 1.655 metri pătrați, potrivit estimărilor unor jurnaliști, care, în anul 2019, au intenționat să realizeze un posibil reportaj, însă nu l-au mai dus la capăt din respect față de familia LaBianca.

Cum arată interiorul conacului celui mai de temut criminal american

Locuința găzduiește două dormitoare și două băi. A fost construită în anul 1920, pe când dezvoltarea imobiliară se afla într-un moment de glorie în Los Angeles, datorită faptului că vedetele căutau să se mute în cel mai mare oraș din California. Ultimele renovări au avut loc în luna martie a anului 2019, chiar înainte ca Zak Bagans să se mute în conac.

Locuința mai prevede o sufragerie foarte largă cu un șemineu. Gresia este italiană. Sufrageria deschide culoarul spre sala de mese, lângă care, în exterior, se află o piscină.

Proprietatea se află cu vederea spre dealurile Silver Lake. Din fața conacului se poate observa centrul orașului Los Angeles. Grădina din spatele locuinței e cu vedere spre parcul Griffith, Glendale și spre munții San Gabriel, potrivit dailymail.co.uk.

Secretele deprimante pe care le ascunde conacul lui Manson

Pe cât de frumoasă e locuința, pe atât de multe secrete deprimante ascunde. Aici au murit Leno și Rosemary LaBianca, apropiați ai lui Charles Manson, pe data de 10 august 1969, când au fost înjunghiați de 50 de ori. Cu sângele lor, asasinii au scris mesajele „Rise” („Ridică-te”), „Death to Pigs” („Moarte porcilor”) şi „Healter Skelter” (un mesaj conţinând o greşeală de ortografie, ce face referire la cântecul „Helter Skelter” al trupei The Beatles-n.r.).

Cu o noapte înainte, adepții lui Charles Manson au omorât-o pe actrița Sharon Tate, care era însărcinată în opt luni jumătate. Infractorii au înjunghiat-o de 16 ori, după ce au întrerupt electricitatea și au blocat drumul rutier astfel încât victima să nu poată scăpa din mâinile lor.

Charles Manson era obsedat de ideea morții pe fondul conflictelor de natură etnică, el a fost cel care a ordonat asasinarea familiei LaBianca.

Cum a fost prins Charles Manson

După cele opt crime din vara anului 1969 care au şocat America şi întreaga lume, părea că asasinii vor scăpa neprinşi. Abia în 1971, poliţiştii au ajuns pe urmele lui Charles Manson şi asta dintr-o întâmplare.

O membră a „familiei”, Susan Atkins, a fost arestată pentru prostituţie şi, în închisoare, aceasta a început să povestească despre oribilele acte comise în numele „religiei” lui Manson. Ceilalţi adepţi, în frunte cu Manson, au fost prinşi, judecaţi şi condamnaţi la moarte.

Pentru că în California a fost abrogată pedeapsa cu moartea în 1972, sentinţele au fost comutate în închisoare pe viaţă. Manson a continuat să câştige adepte chiar şi din spatele gratiilor, una dintre ele, Afton Elaine Burton (26 de ani), dorind chiar să se căsătorească cu el în urmă cu trei ani.

Autorităţile au refuzat cererea, iar Charles Manson a murit în anul 2017, la patru zile după ce fusese transferat din închisoare într-un spital. Printre puţinele persoane care au avut un gând bun pentru el a fost Debra Tate, sora actriţei ucise în 1969, care a declarat că să se roagă pentru sufletul lui.