Comunism la bani mărunţi

Nostalgicii pot achiziţiona, de la Muzeul Banatului, cărţi din plină glorie a “epocii de aur” comuniste, plătind pe ele exact preţul de producţie de acum mai bine de două decenii. Volumele, au potretul “tovarăşului” pe prima pagină, iar la vânzare pretend exact preţul tipărit pe copertă: acela cu care erau comercializate în epocă.

Zilnic, între orele 10:00 şi 16:00, timişorenii pot afla răspunsul la o întrebare dificilă în plină criză economică, şi anume ce mai poţi cumpăra azi cu un leu sau cu cinci bani. Răspunsul se află la Muzeul Banatului din Timişoara.

Instituţia a scos la vânzare 70 de titluri de carte şi broşuri, în sute de exemplare, care au preţuri incredibile: un leu, cinci sau 50 de bani.

Cu cinci bani poate fi achiziţionată o Cronică a Revoluţiei, scrisă la cald, chiar în ianuarie 1990. Cei care vor să cheltuie mai mult, au de ales, pentru a plăti cu o monedă de zece bani, între mai mute titluri.

Cărţi cu doar un leu

La acest preţ se vinde un album de fotografie cartonat, care prezintă măreţele realizări ale comunismului românesc şi bănăţean. De asemenea, la acelaşi preţ incredibil de un leu mai puteţi găsi titluri ca:  Lapidarul Muzeului Banatului, Cărţi poştale ilustrate, Analele Banatului, Arh-Ist. Vol II, 1993, Aspectele depopulării Banatului, Arhivele Banatului 1937, Judeţul Timiş - Album, Memoria satului românesc, Rezistenţa anticomunistă în Munţii Banatului şi multe altele.

Prin campania de promovare a “Preţurilor minuscule”, Muzeul Banatului din Timişoara doreşte să îşi lichideze stocurile de publicaţii. Toate cărţile şi broşurile sunt noi.