Vacanțele cu autorulota sunt din ce în ce mai apreciate de turiști

Autor: Comunicat
29 Jun 2021
Vacanțele cu autorulota sunt din ce în ce mai apreciate de turiști

Posibilitatea de a merge în vacanță oricând, libertatea de mișcare și confortul pe care îl oferă o autorulotă, fac din această formă de călătorie una din ce în ce mai apreciate de către turiști, mai ales în ultima perioadă. Conexiunea cu natura și accesul în locații ascunse de ochii celorlalți sunt doar câteva avantaje semnificative pe care le au cei care apelează la această variantă de petrecere a timpului liber. Totodată, este important de menționat și acest concept, care îți permite practic să îți muți casa în mijlocul naturii și să te bucuri de aerul curat, fără să renunți la facilități precum curentul electric sau confortul unui pat.

Un alt avantaj este constituit de felul în care turiștii își pot petrece timpul liber în astfel de vacanțe. De la drumeții prin păduri, până la grătare sau seri liniștite cu prietenii, toate acestea se vor simți altfel, atunci când aceștia nu mai sunt îngrădite de elemente precum locul de cazare sau ora la care pot lua masa.

 

De ce oamenii aleg autorulotele?

Unul dintre motivele principale pentru care oamenii preferă din ce în ce ai mult să meargă în călătorie cu autorulota este constituit de avantajele spațiale pe care aceasta le are. Dat fiind faptul că discutăm despre un autovehicul mai mare, spațiul din interior este de asemenea, mai mare. Astfel, nu mai există veșnica problemă a faptului că oamenii nu au spațiul necesar pentru a-și lua cu ei tot ceea ce au nevoie. De altfel, va exista și posibilitatea de a călători alături de mai mulți oameni, în funcție de numărul de locuri pe care le pune la dispoziție autorulota.

 

Totodată, un alt element care merită menționat este și posibilitatea de a călători în condiții sigure, mai ales în această perioadă pandemică în care ne aflăm. Lipsa unei interacțiuni directe și frecvente cu oamenii, poate scădea riscul de îmbolnăvire, iar acest gen de vacanță îți permite să fii doar tu cu cei dragi, în locuri izolate, liniștite, lipsite de orice pericol.

 

De asemenea, o autorulotă îți va permite să ai o excursie plină de confort, datorită tuturor dotărilor pe care le pune la dispoziție. Cei care aleg această metodă prin care să-și petreacă zilele libere au avantajul de a putea merge oriunde își doresc, în orice moment își doresc, condițiile de cazare rămânând aceleași. Toate facilitățile unei camere de hotel pot fi practic transportate dintr-o destinație turistică în alta.

 

Mai multe decât comoditatea și siguranța pe care le oferă o vacanță într-un astfel de vehicul, pentru cei care se îndreaptă către această soluție este importantă de menționat și experiența inedită pe care o vor trăi într-o astfel de călătorie. Posibilitatea de a te afla chiar în mijlocul naturii, de a te bucura de aerul curat și de relaxarea unei zile liniștite vor transforma din călătoria oricui într-o adevărată plăcere.

 

Costurile unei astfel de vacanțe

Pentru a te bucura de o experiență de acest fel vei putea să te orientezi către o autorulota de inchiriat, iar prețurile pentru acest lucru pornesc de la 90 € pe zi în extrasezon și pot atinge chiar 150 € în sezonul principal. De cele mai multe ori, închirierile se fac pentru cel puțin 5 zile, motiv pentru care cei interesați pot vizita destul de multe locuri fantastice în această perioadă.

 

Cu toate acestea, pentru cei pasionați de călătorii inedite și de un stil de viață minimalist, care vor să facă din vacanțele cu autorulota unele permanente, există și posibilitatea de a-și achiziționa una. În acest caz, pentru un astfel de autovehicul nou, cu toate dotările incluse, aceștia trebuie să pregătească un buget de cel puțin 40.000 €. O altă variantă sustenabilă este cumpărarea unei autorulote second-hand, care poate oferi aceleași avantaje la un preț mult mai rezonabil.