Vacanta in Romania: 5 locatii pe care le poti vizita

29 Oct 2020
Vacanta in Romania: 5 locatii pe care le poti vizita

Din fericire, exista nenumarate destinatii care merita vizitate in Romania. Si daca nu stii de unde sa incepi, iata 5 idei de locuri unde trebuie sa ajungi pentru o vacanta de neuitat pe plaiurile natale.

1. Cluj-Napoca

Capitala neoficiala a Transilvaniei, Cluj-Napoca este un oras ce dateaza inca dinaintea colonizarii romane. Este unul dintre principalele centre artistice si culturale ale tarii, iar unul dintre obiectivele turistice de neratat este Biserica Sfantul Mihail, care a fost construita in seculul XIV, are cel mai inalt turn din tara si isi fascineaza vizitatorii cu arhitectura sa gotica. Muzeul de Arta, pe care-l gasesti in interiorul Palatului Bánffy, gazduieste o colectie imensa de opere semnate de artisti romani din toate timpurile.

2. Timisoara

Localizata in partea de vest a tarii, Timisoara este unul dintre cele mai mari orase din Romania, datand de la inceputul secolului al XIII-lea. A fost primul oras iluminat electric din Europa. In plus, Timisoara s-a remarcat prin rapiditatea cu care si-a revenit dupa ce a fost bombardata de ambele parti in timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Spre deosebire de majoritatea catedralelor europene, Catedrala Mitropolitana Ortodoxa din Timisoara a fost construita abia in secolul XX, insa este faimoasa pentru cele 11 turnuri ale sale si multitudinea de obiecte religioase cu insemnatate istorica.

3. Sinaia

Sinaia este o statiune montana ce s-a dezvoltat in jurul unei manastiri denumite dupa Muntele Sinai. Manastirea, unde gasesti o copie a primii Biblii tiparite in Romania, este un obiectiv turistic popular in randul turistilor. Sinaia este, de asemenea, un loc ideal pentru cei pasionati de ski si alte sporturi de iarna. Daca iubesti vacantele active, poti alege dintre cele mai bune statiuni si partii de ski in Romania pentru urmatorul concediu. Castelul Peles, un alt obiectiv pe care trebuie musai sa-l vezi, a fost construit de Carol I ca resedinta de vara. Langa Peles gasesti Pelisorul, un castel mai mic, insa la fel de cochet, construit pentru Regina Maria.

4. Manastirile pictate din Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina se numara printre cele mai pitoresti si speciale atractii din Romania. Peretii exteriori ai acestora sunt decorati cu fresce elaborate din secolele al XV-lea si al XVI-lea, care prezinta portrete de sfinti si profeti, scene din viata lui Iisus, imagini ale ingerilor si demonilor, precum si ale raiului si iadului. Cele mai bine conservate sunt manastirile din Humor, Moldovita, Patrauti, Probota, Suceava, Sucevita si Voronet.

5. Brasov

Situat chiar in inima Romaniei, Brasovul este un oras dinamic si modern, inconjurat de munti semeti si cu un centru istoric vechi, cu stradute medievale si cladiri fascinante. Datorita muntilor, Brasovul este considerat un resort montan cu numeroase facilitati de schi si patinaj. Biserica Neagra este unul dintre obiectivele reprezentative ale orasului. Este o catedrala gotica, ce si-a “castigat” denumirea in secolul XVII, cand fumul rezultat dintr-un incendiu a innegrit peretii cladirii. Cand esti in Brasov, nu rata nici Strada Sforii, cea mai ingusta strada din Romania.