Util SPC încheie „pe plus” un deceniu de creștere consistentă

13 Dec 2019
Util SPC încheie „pe plus” un deceniu de creștere consistentă

Se apropie finalul de an, și pentru Util SPC – cel mai mare dealer de stivuitoare cu capital 100% românesc din afara Bucureștiului – este momentul bilanțului. Anul 2019 s-a dovedit unul foarte bun care încheie în mod favorabil un deceniu în care afacerile au crescut constant de la an la an.

Dacă la începutul deceniului, în anul 2010, compania giurgiuveană înregistra o cifră de afaceri de circa 3,5 milioane EUR, astăzi se îndreaptă spre o cifră de afaceri de peste 3 ori mai mare. Creșterea a fost una apropiată de media pieței. Dacă la începutul deceniului singurul punct de lucru era cel din Giurgiu, astăzi Util SPC are o rețea de 12 puncte de lucru și service care acoperă tot teritoriul național.

2010 a reprezentat anul debutului colaborării cu una dintre mărcile de succes din portofoliul firmei: Crown. Crown este, poate, cel mai cunoscut producător american de echipamente pentru intralogistică, fiind în acest moment unul dintre liderii pieței de peste ocean, și unul dintre furnizorii de stivuitoare aflați în top 5 la nivel mondial. Echipamentele Crown și-au cucerit o reputație de utilaje sigure, de încredere, productive și mai ales inovative, fiind extrem de bine primite de clienți, indiferent de piață.

În 2019 vânzările de utilaje Crown, primite favorabil pe piața locală încă din primii ani, au susținut creșterea generală a vânzărilor. Util SPC a comercializat cu 10% mai multe echipamente Crown, cererea fiind foarte ridicată pentru electrostivuitoarele din gama SCT (cu trei roți) și SCF (cu patru roți). Fiind extrem de versatile, ușor de manevrat, sigure, rezistente și preferate de operatori, aceste electrostivuitoare Crown cu capacități de ridicare între 1,3-2 tone sunt alegerea preferată a multor manageri de intralogistică.

Pe lângă Crown, Util SPC mai distribuie și mărcile Hyundai (stivuitoare diesel, GPL și electrice, inclusiv motostivuitoare cu capacitatea de ridicare de peste 10 tone) și Pegasolift (transpalete). Piața de utilaje intralogistice din România este în acest moment dominată de trei companii multinaționale, urmate de o serie de distribuitori cu capital românesc, Util SPC fiind în top trei distribuitori cu capital integral românesc și cel mai mare din afara Bucureștiului.

Deceniul care vine se anunță la fel de provocator și de competitiv ca și cel care se va încheia în curând. Util SPC intră cu încredere în următoarea perioadă, fiind o companie cu o reputație solidă atât în fața clienților de pe piața locală, cât și în ochii partenerilor externi. Provocările următorilor ani vor ține mai ales de consolidarea poziției pe piață, continuarea ritmului de creștere și integrarea noilor tehnologii digitale în oferta generală de servicii.