Un păr sănătos și frumos în câțiva pași simpli

06 Jan 2021
Un păr sănătos și frumos în câțiva pași simpli

Un păr frumos și sănătos se menține atât din interior, cât și din exterior și este atât de ușor de îngrijit, dacă ai produsele și soluțiile potrivite. În câțiva pași simpli, te poți bucura de un păr care strălucește de frumusețe, prospețime și sănătate.

Alege produse potrivite pentru îngrijirea părului tău

Îngrijirea părului trebuie să se realizeze, în primul rând, cu produse special create pentru necesitățile personale: păr lung, scurt sau mediu, păr creț, drept sau ondulat, păr vopsit sau natural, păr cu tendințe de îngrășare sau păr uscat, casant, păr cu mătreață, scalp sensibil și multe alte tipologii. Astfel, este important să înțelegem ce nevoi are părul nostru, pentru a-l îngriji cu produsele potrivite lui și pentru a ne putea bucura de cele mai bune rezultate.

De asemenea, nu trebuie să folosești nici prea multe produse de îngrijire, ci pe cele mai potrivite. Ai înțeles bine că trebuie să folosești produse speciale, care hrănesc firul de păr, făcându-l mult mai sănătos, strălucitor și rezistent. Pentru hidratare, poți folosi după spălare măști, balsamuri, seruri sau tratamente profesionale, care cresc rezistența părului la factorii externi.

Dacă vrei să îl și stilizezi, trebuie să folosești produse profesionale, care nu distrug firul de păr în procesul de înfrumusețare. Astfel, fie că vorbim despre spumă, fixativ, gel, placă pentru îndreptarea părului, uscător sau ondulator, toate aceste produse trebuie să fie de cea ma bună calitate, astfel încât părul să arate perfect, fără a-l încărca sau deteriora în acest proces.

Dacă folosești aparatură de stilizare pe bază de căldură, ai grijă să aplici înainte de utilizarea lor un tratament de protecție termică, astfel încât să nu deteriorezi firul de păr și să îl păstrezi sănătos. După stilizare, poți aplica pe palme câteva picături de ulei hidratant, pentru strălucire și întreținere.

La final, poți aplica și un parfum pentru păr, special creat pentru acesta și cu siguranța vei întoarce multe priviri.

Ai grijă la stilul alimentar

Există o strânsă legătură între stilul alimentar și sănătatea firului de păr. De aceea, ai grijă la ceea ce consumi: redu alimentele prăjite, produsele fast-food și de patiserie, renunță cât mai mult la carbohidrați, consumă în schimb multe fructe și legume proaspete, pline în vitamine și nutrienți benefici atât părului, cât și întregului corp.

Nu uita nici de hidratare, care este foarte importantă pentru funcționarea corectă a tuturor funcțiilor din organism, cât și a frumuseții pielii și părului.

Părul nu se spală zilnic

Pentru un păr frumos și strălucitor, acesta nu trebuie agresat prin spălarea zilnică. De două ori pe săptămână este mai mult decât suficient. De asemenea, poți folosi pentru a descurca părul un pieptăn din lemn, și nu uita de un masaj al scalpului în fiecare zi. Nu abuza de temperature maximă la uscătorul de păr și nici de elasticele de prins părul. Aplică o mască sau un balsam hidratant după spălarea părului și o dată pe lună, poți face un tratament profesional, acasă sau salon, pentru o îngrijire mai atentă.

Ai grijă de părul tău și te poți bucura de un aspect frumos și sănătos în fiecare zi, dacă îi acorzi atenția cuvenită!