Tu știi cum să-ți alegi frigiderul?

29 Jul 2021
Tu știi cum să-ți alegi frigiderul?

Dacă pe vremea bunicii opțiunile în materie de electrocasnice mari erau destul de limitate, în prezent există foarte multe criterii în funcție de care să iți alegi frigiderul. Prețul nu este cel mai important aspect, ultimele modele de frigidere având cu adevărat niște caracteristici care fac să merite fiecare bănuț cheltuit. Având în vedere că este o investiție pe termen lung, trebuie să îi acorzi o atenție specială și să faci o alegere informată.

 

Vezi aici criteriile principale care te vor ajuta să faci cea mai bună alegere

 

  • Dimensiuni și spațiu de depozitare. În primul rând, probabil că faci această achiziție pentru că te muți într-o casă nouă sau pentru că fostul frigider nu mai funcționează cum ar trebui. Ai în vedere câte persoane va trebui să deservească spațiul din interiorul frigiderului, precum și spațiul pe care îl ai disponibil. Acesta din urmă ar fi pe plan secund ca importanță, având în vedere că nu este obligatoriu să-l plasezi în bucătărie, deși ideal ar fi să-i găsești un loc în proximitate. În cazul în care spațiul este o problemă, ai totuși opțiunea de a alege un model cu uși reversibile, pe care le poți monta pe partea care te avantajează. Ai de unde alege dintr-o  gamă variată de modele de frigidere la Dexo.ro.
  • Consumul de energie. Este evident că acesta este un aspect care în final se traduce în costuri suplimentare pentru tine. Clasa energetică a electrocasnicelor descrie modul în care se clasifică acestea în funcție de consumul de energie pe care îl înregistrează. Poți să-ți dai seama exact cărei clase energetice îi aparține frigiderul tău, citind eticheta energetică, care iți oferă toate detaliile printr-o serie de litere (de la A la G), culori (de la verde la roșu) și simboluri. Astfel, este recomandată achiziția unui obiect din clasa A, care, deși au costurile mai ridicate, ajung să amortizeze în timp această diferență de preț, printr-un consum energetic mai scăzut.
  • Modalitatea de compartimentare, precum și materialele din care sunt făcute spațiile de depozitare. Compartimentarea este importantă în funcție de ceea ce știe fiecare că ține mai mult în frigider. De regulă, în cazul în care spațiul de depozitare este făcut din sticlă securizată, acesta este mai ușor de întreținut.
  • Modul de răcire și de congelare/decongelare. În prezent, nu mai este nevoie să scoți frigiderul din priză pentru a-l decongela. Datorită tehnologiilor avansate acest lucru se rezolva automat. Verifică totuși ca eticheta să conțină specificarea “full no frost” pentru a te asigura că această funcție are loc în tot interiorul aparatului, și nu doar în anumite compartimente. 
  • De asemenea, unele frigidere au o funcție antibacteriană, care funcționează pe bază de ioni de argint. Așadar, pentru cei cu o slăbiciune pentru partea aceasta, astfel de frigidere sunt cea mai buna soluție. 

Sigur că nu există o formulă exactă pentru achiziționarea frigiderului perfect. Indicațiile de mai sus însă sunt niște criterii care să-ți faciliteze alegerea finală. Plaja de opțiuni este atât de mare, incat astfel de criterii de departajare sunt esențiale.

Sursa foto: Unsplash.com