Tu ştii cum să alegi cea mai bună centrală termică pe gaz?

22 Feb 2021
Tu ştii cum să alegi cea mai bună centrală termică pe gaz?

Alegerea şi montarea unei centrale termice pe gaz este o sarcină ce trebuie tratată cu maximum de responsabilitate.

Trebuie să ştii că de caracteristicile acesteia vor depinde bunăstarea personală dar şi starea de conservare a locuinței. Iată o serie de aspecte pe care trebuie să le urmăreşti pentru a avea certitudinea că alegi cea mai bună și mai fiabilă centrală termică.

Centrala termică – selectează cu atenție puterea

Puterea se măsoară în kW( kilowatts) şi este, poate, cea mai importantă constantă pe care trebuie să o analizezi la o centrală termică pe gaz. Acest parametru va influența capacitatea de încălzire suprafeţei. Puterea crește direct proporțional cu suprafața de încălzire și capacitatea de preparare a apei calde. Achiziţionarea incorectă va suprasolicita centrala şi va duce la uzura prematură. Pentru locuinţele rezidenţială de până la 100 mp sunt potrivite centrele termice pe gaz cu putere de 24 kW-35 kW.

Centrala termică pe gaz – dimensiune,  montaj

Știm spațiul din locuință nu este întotdeauna cel mai generos, iar descoperirea locului  de montare a centralei poate fi o adevărată provocare. Centrala termică de gaz cu montaj pe perete vine cu avantajul dimensiunii reduse. Poate fi mai ușor integrată în ambient, faţă de una cu montaj pe podea. Totuși este important de precizat că centrala termică nu poate fi montată în încăperile destinate somnului. Pentru a beneficia de avantajul estetic este important să se selecteze o centrală termică de dimensiuni reduse, cu afișaj LED discret sau să  descoperi o soluția eficientă de mascare a acesteia.

Garanția oferită de producător pentru centrala termică

Garanția oferită de producător este un alt aspect important pe care trebuie să îl ai în vedere. Cu cât este mai mare, cu atât mai bine. Uneori condițiile de depozitare pot duce la apariția unor erori sau a unor defecțiuni premature. Dacă adaugă şi calitatea apei ce trece prin aceasta, cu siguranţă trebuie luată în calcul chiar și opțiunea de garanţie extinsă.

Acestea sunt doar câteva dintre aspectele importante de care trebuie a ţii cont dacă vrei o centrală termică pe gaz potrivită. Însă dacă-ţi doreşti o centrală termică perfectă trebuie să analizezi şi alte detalii. Funcţiile smart control, tipul senzorilor integraţi, materialele folosite pentru realizarea cuvei sunt elementele care fac diferenţa între o piesă bună şi una perfectă.