Trend-urile anului 2021 în amenajările interioare

21 Sep 2021
Trend-urile anului 2021 în amenajările interioare

Un lucru bun s-a întâmplat în ultimul an – am devenit cu toții mai conștienți de spațiul interior, de texturi, de culori,  și mai mult ca oricând am găsit nevoia de funcționalitate a spațiului.

Am cerut designerului de interior Nicoleta Stoica, de la NS DESIGN să ne dezvăluie câteva dintre tendințele anului 2021.

„ In ultimul an, am observat o crestere a interesului pentru amenajările interioare. Sunt încântată să văd schimbările aduse de 2020, oamenii au început să gândească spațiul interior altfel.”

În timp ce unele tendințe rămân neschimbate, ne bucurăm să vedem cum designerii de interior introduc ideile noi în proiectele lor.

Culorile

Maro – este culoarea anilor ’80, sunt bucuroasă când văd revenirea în forță a unei tendințe vechi dar cu un impact atât de puternic asupra spațiului interior. Culorile pământii sunt la mare căutare anul acesta, maro-ul poate aduce multă căldură în spațiul unde este folosit, depinde însă în ce context sau combinație.

Verde – este o culoare care poate aduce romantism și bogăție într-o încăpere, nuanțele de turcoaz de asemenea.

Galben – tonurile de galben folosite în combinație cu gri aduc spațiului o senzație de prospețime și creativitate. O pată de culoare în spațiu, spre exemplu o pernă, un obiect decorativ sau chiar un perete central, aduce schimbare radicală spațiului interior.

Ruginiu – tonurile organice cum am menționat și mai sus, sunt în trend anul acesta, roșu burgundy până la portocaliu sunt culori sexy și inspiră o experiență viscerală, combinațiile cu nuanțele de turcoaz și maro pot aduce spațiul într-o altă lume.

„Mixul de culori și texturi creează adâncime și dau căldură spațiului, așadar îndrăzniți să mixați culori și texturi.”

Materiale și texturi

Pânza – poate ne amintește de bunica dar printurile vintage au fost și vor fi mereu în trend. Atenție însă, modul în care le combinăm face diferența între un spațiu kitsch și unul cu bun gust.

Piatra – deși este folosită foarte des în ultimii ani, piatra va rămâne în tendințe pentru multă vreme. Ador combinația de catifea cu piatră, catifeaua aduce căldură într-o amenajare în stil industrial.

Travertinul – poate fi folosit în corpuri de iluminat, măsuțe de cafea, obiecte decorative, nu doar pentru pardoseală.

Oțelul inoxidabil – îndrăzniți să adăugați câte puțin din acest material în afara electrocasnicelor din bucătărie. Accesoriile precum blenderul, prăjitoarea de pâine, suportul de lumânări, tava sau chiar cana de cafea, aduc o notă decorativă spațiului.

Geometrie – printurile vor scoate din monotonie o cameră în care predomină culorile neutre. Cu toate acestea, este nevoie de echilibru, altfel riști să încarci camera prea mult iar efectul va fi devastator.

Tablouri – investește în tablouri sau picturi, nu este necesar să fie de colecție dar asigura-te că sunt calitative.

„Covoare suprapuse , un obiect din ciment pe un raft de cărți, amestecul de catifea și piatră despre care vorbeam mai sus, păturile de blană. Nimic nu este ca o combinație neașteptată de culori și texturi, acestea aduc dinamică și lux unui spațiu”.

Așadar, tendința anului este spre maximalism, dacă sloganul designerului de interior Nicoleta Stoica este „Less is more” maximalismul spune „more is more” iar designerul după cum se vede, îmbrățișează această tendință.

„ Dacă este maximalism atunci este categoric mix de texturi, iubirea mea pentru combinațiile de texturi și materiale este imensă, deci ma bucur pentru cei care îmbrățișează ideea de trend în amenajarea interioară.”

Deci care sunt tendințele anului 2021 ?

Culorile îndrăznețe sunt dominatoare, texturile și materialele neașteptate completează un interior care povestește despre tine. Piesele de mobilier calitative, indiferent dacă sunt vintage, de epocă sau moderne.

„Ca designer de interior, caut întotdeauna să îmbin cele două elemente importante din amenajarea interioară : funcționalitatea și frumosul. Tendința anul acesta este spre interioare luxurioase și funcționale, care creează dispoziția de romantism și liniște. ”