Trei tipuri corpuri de iluminat pe care te poți baza pentru un ambient intim

27 Jul 2021
Trei tipuri corpuri de iluminat pe care te poți baza pentru un ambient intim

Cu siguranță iluminatul este important când vine vorba de crearea unui ambient intim şi relaxant. În rândurile următoare ne-am propus să descoperim câteva corpuri care te vor ajuta să dai viața unui living sau unui dormitor cu personalitate.

Lampadarul – masterpiece-ul unui decor distins

Lampadarul este un corp cu personalitate puternică care aduce echilibru în încăpere. Poate fi montat în living, dar şi în holurile spaţioase contribuind la crearea unui spațiu intim excepțional.

În magazinele de specialitate există o varietate mare de lampadare, ce impresionează prin aspect deosebit  dar şi prin funcţionalitate. Sunt lampadar minimaliste, care pun în valoare decorurile moderne, dar şi pe cele amenajate în stil scandinav. Piesele realizate din metal, pe care pot fi montate becuri artizanale ajută la desăvârşirea unui ambient industrial, ori a unul living tineresc, iar lampadare realizate din materiale reciclabile ce sunt esențiale pentru creionarea unor decoruri orientale sofisticate. Becurile selectate pentru aceste obiecte trebuie să fie cu lumina caldă, şi nu foarte puternice, astfel lumina eliberată este una potrivită pentru relaxare.

Lampa de masă – un accesoriu cochet, dar stilat

Lampă de masă este un alt corp de iluminat care aduce un farmec aparte în încăpere. Este un corp care aduce un vibe primitor în serile răcoroase de iarnă sau crează un mediu intim, perfect pentru servirea meselor într-un decor intim. Ca şi lampadarele şi lămpile de masă sunt foarte variate ca aspect şi tehnologie de funcționare, pot fi selectate variantele cu lumina caldă alimentate de baterii, ce permit obținerea unui iluminat discret  sau variantele alimentate la reţeaua centrală, ce pot fi detalii esenţiale pentru orientarea estetică.

Veioza – iluminat difuz şi relaxant

Veioza nu este doar un corp ambiental, dar şi un elemente care crează în jurul ei stare de bine. Poate fi montată în livinguri, completând în mod natural un decor ambientale liniștit, ori în dormitor, creând un spaţiu de relaxare şi citit prietenos. Lumina orientată cu ajutorul veiozei este un blândă reuşind să inducă stare de bine.

Veiozele sunt soluții estetice deosebite, fiind disponibile într-o varietate foarte mare de forme şi culori. Pot fi selectate de la variantele metalice, la cele realizate din lemn sau alte materiale reciclabile.

Sursa foto: Olena Kryzhanovska / Shutterstock.com