Trei modalități prin care îți poți face locuința mai confortabilă

Autor: Comunicat
21 Dec 2021
Trei modalități prin care îți poți face locuința mai confortabilă

Nicăieri nu e ca acasă, așa sună un proverb bine-cunoscut și nimic nu este mai adevărat. Casa ta este locul în care te simți confortabil, în siguranță și în largul tău. Acolo te relaxezi și faci activități care îți sunt pe plac. Astfel, casa trebuie să fie un mediu bun pentru ca tu să te simți într-adevăr acasă. Îți poți decora și accesoriza locuința în așa fel încât să fie pe gustul tău, dar trebuie să ții cont și de partea funcțională, astfel, trebuie să alegi ce e mai potrivit pentru casa ta în așa fel încât să nu îți lipsească confortul, ier tu să o poți întreține cât mai ușor și a face din ea locul tău preferat.

Confort termic, cel mai important

Este foarte important pentru binele tău să ai un confort termic potrivit. Indiferent ca ești o persoană mai călduroasă și nu ai nevoie de căldură suplimentară, sau dimpotrivă, îți este rece și vrei o temperatură mai ridicată, este foarte important să stai la temperatura potrivită pentru tine. Pe lângă încălzirea centrală a încăperii, în cazul în care ai nevoie de ceva suplimentar, poți să te folosești de aeroterme și să ajungi la temperatura necesară. Vara poți să folosești aerul condiționat, care o dată montat în încăpere, necesită doar curățări anuale și înlocuirea filtrelor. Pentru încălzirea casei poți alege variata de încălzire pe gaz, pe lemne sau electrică. Încălzirea pe gaz este foarte eficientă, la cel mai mic preț, și nu îți dă bătăi de cap. încălzirea pe lemne este puțin mai costisitoare și are dezavantajul prafului și așchiilor de lemn care sunt aduse în interiorul casei. Dar dacă te gândești la un șemineu frumos, în mijlocul iernii este exact ce vrei să vezi în casa ta. Încălzirea electrică este cea mai costisitoare dintre toate , însă pentru aceasta nu ai nevoie decât de o priză la care să te conectezi.

Alimentarea cu apă de calitate

Știi bine ca apa este necesară vieții și este foarte important să bei o apă de calitate. Pentru asta nu poate fi suficientă doar alimentarea din rețeaua publică de apă, mai ales dacă ești o persoană care ține foarte mult la calitatea a ceea ce consumă. Poți să apelezi pentru asta la un filtru apa, care filtrează și tratează apa în așa fel încât să fie bună de consumat. În plus, există și filtre care au funcții suplimentare de ionizare a apei, sau de a face apa bazică sau acidă, în funcție de ce ai nevoie. Astfel, scutești banii dați pe apa plată din comerț.

Iluminat economic

Iluminatul este o parte importantă din confortul casei. Trebuie să alegi lumina de interior în așa fel încât să fie o atmosfera plăcută, să nu te deranjeze atunci când desfășori diferite activități. Iluminatul decorativ se axează mult pe corpuri de iluminat mici, dispuse în diferite colturi ale încăperii, varianta cu becul în mijloul tavanului fiind de mult timp uitată. Poți să apelezi și la senzorii de mișcare, pentru a evita ca luminile să fie aprinse in permanență, ci acestea să se aprindă doar când ai nevoie de ele. Astfel, vei face și o economie uriașă la factura electrică. De asemenea, becurile LED sunt preferate din două motive, lumina caldă și confortabilă și consum mic de energie.