Tratament verucă: Cum poți scăpa de problema negilor?

Autor: Comitnet
26 Jun 2020
Tratament verucă: Cum poți scăpa de problema negilor?

Multe persoane se confruntă cel puțin o dată în viață cu o veruca sau, așa cum este cel mai des cunoscută afecțiunea, cu un neg! Procedura de tratament veruci a evoluat mult în ultimii ani, așa că nu trebuie să eziți să faci o vizită la clinica de dermatologie în primele zile de la apariție. Pe termen lung, problema aparent banală îți poate cauza un disconfort puternic!

Cum se formează veruca?

Veruca este o afecțiune cutanată, care se manifestă sub forma unei excrescențe inestetice și, uneori, chiar dureroase, pe suprafața pielii. Aceasta apare ca urmare a contaminării porțiunii de piele cu virusul HPV. Atenție! Verucile sunt contagioase. Netratate la timp, acestea se pot extinde rapid atât pe alte zone ale corpului, cât și la persoanele cu care luăm contact. Din acest motiv, mai ales dacă este la vedere, un neg ne poate aduce chiar un inconvenient social. Nu amâna vizita la o clinică de dermatologie!

Cele mai întâlnite forme de negi sunt veruca vulgară, care apare, de obicei, pe degete, palme, brațe sau picioare, și cea plantară, specifică tălpii piciorului. Aspectul general al verucilor este acela de umflătură cu suprafață dură și, așa cum menționam anterior, pot deveni dureroase mai ales dacă sunt plasate pe suprafețe ale pielii mai expuse la contact: palme, degete sau tălpi.  

Tratament veruci: atunci și acum

De-a lungul timpul, au apărut diferite alternative de tratament veruci. Cele mai populare forme de  tratare sunt cauterizare și excizia (intervenții dureroase, care necesită timp de recuperare al țesutului), aplicarea de substanțe keratolitice pe verucă (procedură pe termen lung, cu eficiență scăzută) și crioterapia. Aceasta din urmă constă în înghețarea repetată a celulelor afectate pentru a ucide virusul. De cele mai multe ori, procedura trebuie repetată, iar, în unele cazuri, se poate dovedi ineficientă.

Tehnologia a înregistrat o evoluție spectaculoasă în dermatologie, iar acest fenomen se poate observa și în privința unui tratament veruci. În prezent, cea mai eficientă metodă de a pune capăt problemei negilor este laserul. Procedeul necesită doar 1-2 intervenții pentru a-și face efectul, este noninvaziv și nu necesită recuperare. El acționează în profunzimea pielii, sigilând vasul de sânge din care se hrănesc celulele din componența negului.

Unde poți beneficia de un tratament veruci cu laser în Cluj?

La clinica de dermatologie Derma Elite Cluj poți beneficia de un tratament eficient și rapid cu ajutorul laserului Nd:YAG (Candela Syneron SUA). Această tehnologie performantă îți va rezolva problema cu verucile în cel mai scurt timp, într-un mod elegant și sigur pentru pielea ta!  Succesul garantat al procedurii se datorează alăturării între experiență și tehnologie. Dacă te confrunți cu o verucă, nu ezita să apelezi la serviciile lor!