Tot ce trebuie sa stii despre tipărirea în format mare

Autor: FivePlus
25 Sep 2019

 

Imprimarea în format mare se referă la materiale personalizate de dimensiuni mari și foarte mari precum afișele pentru panouri publicitare sau chiar acele afișe ce pot acoperi o clădire întreagă. Uneori, tipărirea prin print digital format mare sau imprimare în large format, necesită utilizarea unor echipamente de producție specială care să poată prelucra la dimensiuni mai mari decât cele normale.

În industria tipăririi, print digital format mare este de fapt un termen relativ, deoarece dimensiunile maxime de imprimare variază de la o imprimantă la alta. În general, formatul mare se referă la următoarele categorii de materiale tipărite:

  • Afişe pentru ferestre și pereți.
  • Hărți şi diagrame.
  • Anunțuri de evenimente.
  • Calendare de perete mari.
  • Afișaje magazin.
  • Semnalizare promoțională.
  • Anunțuri importante pentru angajați, studenți sau alte grupuri.
  • Bannere orizontale sau vertica

După cum puteți vedea, un print digital format mare are multe utilizări. Poate fi folosit pentru a atrage atenția de departe sau pentru a oferi o referință rapidă. De asemenea, majoritatea întreprinderilor folosesc servicii de print digital format mare în eforturile de promovare.

Tipărirea în format mare este o modalitate excelentă de a face publicitate produsului sau companiei dvs. și de a vă asigura că anunțul dvs. este observat în mod sigur.

Companiile folosesc acest instrument pentru a spori expunerea mărcii. Atunci când căutați publicitate pentru produsele sau serviciile dvs., opțiunile sunt infinite..

Tipărirea în format mare a evoluat extraordinar în ultimii ani și reprezintă o investiție importantă, prin urmare, este indicat să apelaţi la o tipografie pentru print digital format mare.

 

Toate echipamentele sunt la fel?

Cum pentru imprimantele uzuale există o gamă foarte largă de modele, fiecare venind cu specificațiile propri, şi echipamentele de imprimare in format mare pot avea caracteristicii ce se pliază sau nu nevoilor dvs.  Unele imprimante versatile pot funcționa bine cu orice tip de suport, în timp ce altele sunt concepute pentru a utiliza tipărirea specifică doar pe anumite materiale.

Chiar și procesul de imprimare nu este același întotdeauna pentru toate imprimantele. Prin urmare, pentru a vă asigura că înțelegeți caracteristicile înainte de a efectua achiziția întrebaţi la tipografia aleasă care este cea mai bună metodă pentru dvs.

Ce doriţi să imprimaţi?

Aceasta este o întrebare foarte importantă. Mai întâi trebuie să definiți ce intenționați să imprimați. Vei imprima bannere, imagini de fundal sau prezentări vizuale? Este proiectul dvs. pentru exterior sau pentru interior, deoarece pe baza acestuia veți primi recomandări de la tipografia aleasă. După ce veți avea un răspuns cert pentru, va fi ușor să alegeți.

Care va fi mijlocul dvs. pentru tipărire?

Ce mediu intenționați să utilizați este foarte important. Aveți de gând să utilizați hârtie sau alte materiale pentru print digital în format mare? Pe de altă parte, intenționați să folosiți plastic, vinil, metal, etc? Imprimantele de format mare acceptă diverse materiale, dar cu ce suport doriți să lucrați depinde în totalitate de tipografia aleasă dvs. și de mediul cu care a fost proiectată imprimantă.

Surse care vor aduce beneficii de tipărire în format mare

Imprimarea în format mare este utilizată în promovarea a multor produse și servicii. Există o gamă largă de tipografii care oferă servicii print digital format mare. Asiguraţi-vă că alegeţi cea mai bună tipografie pentru a imprima produsele dorite.