Top 5 greșeli pe care oamenii le comit la cumpărăturile online și cum pot fi evitate pe viitor!

15 Sep 2020
Top 5 greșeli pe care oamenii le comit la cumpărăturile online și cum pot fi evitate pe viitor!

Greșelile la cumpărăturile online sunt inerente și ni se pot întâmpla fiecăruia dintre noi. Cu toate acestea, în momentul în care le conștientizăm, vom știi să le evităm data viitoare. Având în vedere că în Europa, din anul 2014 și până acum, procentul celor care își realizează cumpărăturile online a crescut de la 2% la 35%, cu siguranță că un mic procent dintre aceste persoane a făcut greșeli. Chiar dacă te numeri printre ei sau dimpotrivă, nu ai comis niciodată astfel de greșeli, citește în continuare pentru că nu se știe niciodată când ești pe cale să comiți o greșeală?

Care sunt greșelile pe care la comit oamenii atunci când își fac cumpărăturile online?

Vrei să faci un cadou unei persoane pe care nu o cunoști atât de bine fără să fie o ocazie specială? În loc să profiți de oferta https://promocodius.com/ro/magazine/libris-reduceri, cu siguranță că vrei să impresionezi și vei achiziționa ceva scump și care, de obicei, nu va fi ceea ce trebuie. Aceasta este una dintre cele mai comune greșeli la cumpărături. Rezolvarea este simplă: achiziționează o carte (caută la oferte cu cele mai vândute) și sunt șanse mari să nu dai greș. Chiar dacă este o alegere greșită, o carte frumos ambalată poate fi oferită cadou mai departe. Iar tu nu o să îți faci gaură în buzunar, pentru că ai ales ceva la reduceri.

Iată și alte greșeli pe care oamenii le fac la cumpărăturile online:

  1. Nu urmăresc produsele care îi interesează și ratează ofertele speciale de reduceri – mulți cumpărători cred că reduceri înseamnă doar discounturile aplicate cu ocazia marilor campanii de ieftinire a prețurilor (Black Friday, reducerile de final de sezon, Cyber Monday, de Paște și de Crăciun).
  2. Își fac cumpărăturile cu ocazia marilor reduceri, în special de Black Friday, Crăciun și Paște, atunci când, în prealabil, marii comercianți găsesc tot felul de trucuri pentru a crește prețul produselor, iar reducerea aplicată este una artificială;
  3. Nu se interesează de evoluția prețului pentru produsele dorite și nu știu cât de avantajoasă este sau nu reducerea, atunci când aceasta este oferită de un site sau magazin online;
  4. Lasă cumpărăturile pe ultimul moment, atunci când reducerile de preț sunt insignifiante sau inexistente – este o greșeală pe care o facem mai ales atunci când este vorba despre achiziționarea de cadouri pentru persoanele dragi;
  5. Nu folosesc cupoanele de reducere – unii dintre cumpărători consideră că o reducere de 20%, de exemplu, cu un iHerb cod, nu este atât de avantajoasă, mai ales dacă trebuie să se aboneze la un newsletter sau să primească în mod periodic informări despre promoții și campanii ale magazinului virtual respectiv.

Cum pot fi evitate aceste greșeli?

Este foarte simplu: folosește site-urile de comparație a prețurilor și profită de ofertele platformelor care colectează cupoane de reduceri de la magazinele online. Informează-te dinainte despre preferințele persoanei căreia vrei să îi faci un cadou, iar dacă nu ai soluții, oferă-i ceva simplu, chiar și o carte.

Abonează-te la newsletter pentru că, de obicei, comercianții oferă o reducere semnificativă de preț la primul produs achiziționat. Iar acesta poate fi produsul pe care îl urmărești de mult timp. În acest fel vei evita greșelile la cumpărături și o să poți să ai parte de beneficii pe termen lung!