STUDIU: In Romania sunt inregistrate 4 furturi de masini pe zi. Iata cum poti preveni furtul automobilului

12 Apr 2019

STUDIU: In Romania sunt inregistrate 4 furturi de masini pe zi. Iata cum poti preveni furtul automobilului

 

https://pixabay.com/ro/photos/strada-parcare-masini-city-noapte-2701004/

Statisticile realizate in anul 2018 arata ca in Romania sunt furate in medie 4 masini pe zi. Modelele vizate variaza de la masini scumpe, BMW, Mercedes si pana la masini cu preturi mici sau medii, cum ar fi Dacia, Ford sau Renault.

Din pacate, furturile auto au loc in majoritatea oraselor, nefiind vizat doar Bucurestiul sau orasele mari din tara. Majoritatea cazurilor de furturi de autombile se incheie prin gasirea masinii, dar nu si prin prinderea faptasilor. Desigur, faptul ca majoritatea cazurilor se rezolva nu inseamna ca trebuie sa renunti la masurile de siguranta necesare pentru a preveni astfel de fapte.

Iata ce poti face pentru a iti proteja masinii de hotii de automobile:

Investeste intr-un garaj, daca ai posibilitatea

Daca locuiesti la casa, atunci iti poti construi propriul garaj, care iti va apara masina de conditiile meteo vitrege si o va feri de ochii curiosilor.Folosirea unor materiale si usi de calitate pentru garaj este un lucru esential. Pe piata exista multe firme care ofera astfel de servicii, la preturi variate, in functie de imobil si tipul de garaj. Pe https://gunther-tore.ro/usi-garaje-comune/ gasesti usi pentru garaje de diverse feluri, chiar si securizate, potrivite atat pentru locuinte cat si pentru spatii mai ample, precum service-urile auto.

Alege cu atentie locul de parcare

Atunci cand alegi unde sa iti parchezi masina trebuie sa ai in vedere mai multi factori: sa fie o zona special amenajata pentru parcare si daca este posibil sa fie supravegheata video.

Daca esti in cautarea unui loc de parcare pentru apartamentul tau, atunci asigura-te ca parcarea blocului are camere video, paza sau usi de garaj de calitate, cum ar fi cele de la Gunther Tore si locuri de parcare bine delimitate.

Incearca un dispozitiv GPS

Poti sa instalezi un dispozitiv GPS care sa te ajute sa localizezi masina de pe telefon sau tableta pentru a avea control asupra acesteia de la distanta. O astfel de metoda nu reduce neaparat probabilitatea unui furt auto, dar poate fi utila in cazul in care acesta se intampla. Astfel de dispozitive sunt chiar incluse in dotarile masinilor noi, fabricate in ultimii ani sau in anul curent.

Activeaza alarma

O alarma cu sunet puternic va descuraja orice persoana incearca sa se apropie de masina ta cu intentii necurate. Desi metoda poate parea old-school, aceasta merita incercat, plus ca necesita 0 investitie, deoarece majoritatea masinilor vin cu aceasta functie inclusa in dotarile standard.

Incidenta furturilor de masini in Romania nu este tocmai scazuta dar asta nu trebuie sa reprezinte un motiv de panica. Daca iti protejezi masina alegand sa o parchezi in locuri sigure si folosesti o metoda de alerta in caz de furt, atunci poti sa stai fara grija.