Studiu 2018: De unde prefera bucurestenii sa cumpere cele mai bune dulciuri?

14 Mar 2019

Intr-un studiu realizat la finalul anului 2018, un grup de specialisti in analiza pietelor din Romania au ajuns la concluzia ca, in peste 87% din cazuri, bucurestenii comanda cadourile dulci online, de pe site-urile celor mai apreciate cofetari.

Analizand preferintele romanilor in materie de cadouri, specialistii au descoperit ca acestia prefera darurile dulci, sub forma de prajituri sau torturi, in detrimentul hainelor sau al obiectelor scumpe. Mergand mai departe cu studiul, dorind sa afle care este cofetaria de la care romanii cumpara cel mai des produse dulci pentru cei dragi, cercetatorii au realizat un top 3 al celor mai cautate si vizitate cofetarii din Bucuresti.

Astfel, in peste 43% dintre raspunsurile romanilor intervievati s-au aflat cofetariile din centrul capitalei, renumite pentru prospetimea produselor si calitatea ingredintelor folosite. Acestea sunt apreciate de clienti pentru ca, ori de cate ori au nevoie de un cadou deosebit, personalizat cu ingrediente speciale, aleg tortul la comanda , acesta fiind realizat, de fiecare data, conform dorintelor lor.

De ce cofetariile din centrul Bucurestiului ?

Intreband subiectii intervievati, cercetatorii au ajuns la concluzia ca printre punctele forte ale acestor cofetarii se numara:

  • experienta cofetarilor profesionisti ce indeplinesc cu acuratete fiecare preferinta a clientilor;
  • accesul rapid din orice colt al capitalei;
  • optiunea de personalizare a torturilor;
  • serviciul de livrare la domiciliu;
  • respectul fata de clienti si amabilitatea personalului in relatia cu acestia;
  • serviciile de catering
  • gama larga si variata de produse: torturi (pentru nunta, botez, petreceri aniversare, pentru copii etc), prajituri (eclere, macarons, ciocolata, miniprajituri etc), candy bar-uri, produse de patiserie si panificatie.

De ce ofera romanii dulciuri drept cadou?

Cadourile dulci sunt micile placeri ce-i aduna pe cei dragi la un masa, povestind, razand si simtindu-se bine impreuna. Romanii sunt un popor de familisti, iar petrecerile la care se aduna toti pretenii apropiati si rudele sunt cele mai apreciate. Totodata, este un lucru stiut faptul ca acestia sunt gurmanzi veritabili, orice petrecere fiind astfel, ocazia perfecta pentru a se bucura de preparate delicioase.

Acesta este motivul pentru care prefera sa ofere apropiatilor cadouri dulci sau, in anumite situatii, sa ii invite la cina intr-un restaurat renumit pentru preparatele gatite ca la carte.  In ceea ce priveste dulciurile, romanii au un simt al umorului foarte dezvoltat si, in momentul in care aleg tortul-cadou, acestia au cele mai trasnite idei. De la torturi in forma de roti de masina sau aparate foto, pana la cele in forma de halba de bere sau trusa de farduri, toate sunt gandite in functie de personalitatea sarbatoritului. Uite aici o serie de astfel de torturi haioase, ca sursa de inspiratie.

Un lucru este cert: indiferent de cofetaria aleasa, cadoul dulce trebuie oferit cu tot dragul si cu cele mai bune ganduri.