Studioul Olfactiv – De acum poți alege aroma preferată de parfum cu ajutorul unui mecanism propus de Oriflame

14 Jan 2021
Studioul Olfactiv – De acum poți alege aroma preferată de parfum cu ajutorul unui mecanism propus de Oriflame

 

„Mirosul este efemer prin natura sa, cu toate acestea ne ajută să formăm unele dintre cele mai puternice asociații.” – Oriflame

Ianuarie 2021: Oriflame pune la dispoziție un mecanism prin care atât femeile, cât și bărbații își pot alege parfumuri cu care să rezoneze în totalitate pe baza unor indicatori de tipul familiei olfactive, a subfamiliei olfactive, a momentului zilei, dar și a ocaziei.

Parfumul este accesoriul pe care fiecare persoană îl poartă de dimineață, când se pregătește de o nouă zi și până seara, atunci când ajunge înapoi acasă. Este un lucru foarte personal și, adesea, nu îi este acordată întotdeauna suficientă atenție în momentul în care este ales și cumpărat. Ori de câte ori o persoană se află în căutare de parfumuri va știi că urmărește să găsească acel parfum dama sau parfum barbati care să completeze în mod subtil o parte din felul său de a fi.

Alegerea unui parfum dama sau parfum barbati presupune un proces riguros, dar și complicat, fiindcă trebuie să înglobeze toate aspectele prin care persoana respectivă își poate evidenția stilul, personalitatea și chiar povestea. Procesul se îngreunează și mai tare în momentul în care alegerea trebuie făcută online, fiindcă virtual aromele nu pot fi mirosite, iar decizia devine cu atât mai dificilă cu cât fuziunea dintre note și pH-ul pielii nu este cunoscută.

Oriflame a decis să simplifice modalitatea prin care se face achiziția de parfumuri online. Cu acest gând a fost pus în folosință Studioul Olfactiv care generează automat diferite propuneri de parfumuri disponibile în oferta brandului pe baza unor preferințe ale celui care este în căutarea unui parfum dama sau parfum barbati.

Mecanismul de funcționare presupune alegerea familiei olfactive care pune la dispoziție 6 variante de note – oriental, aromatic, chypre, citric, floral și lemnos. Pasul imediat următor constă în alegerea subfamiliei olfactive care vine cu o selecție de 13 note impresionante de la arome fructate la unele lemnoase. 

Momentul zilei este la fel de important precum familia olfactivă în alegerea unui parfum damă sau parfum barbati, întrucât sistemul va genera automat răspunsuri diferite în funcție de preferința pentru care alegi un parfum – întreaga zi, zi sau noapte. Nu în ultimul rând, ocazia pentru care alegi parfumuri este decisivă în achiziționarea parfumului potrivit. La Oriflame se pot alege parfumuri dama și parfumuri barbati în funcție de momentul și locul unde se vrea a fi purtat parfumul. Prin urmare, Studio Olfactive generează propuneri de parfumuri potrivite pentru o ocazie specială, o întâlnire romantică, antrenament sau chiar pentru locul de muncă. 

 

Despre Oriflame

Oriflame este o companie producătoare de cosmetice din Suedia, fondată în 1967 de către doi fraţi şi prietenul lor. În prezent este o companie internaţională de produse cosmetice și Wellness care foloseşte metoda vânzării directe în peste 60 de ţări de pe tot globul. Gama largă de produse cosmetice și Wellness suedeze naturale sunt puse în vânzare prin intermediul unei forţe de vânzări de aproximativ 3,6 milioane de consultanţi independenţi, care generează vânzări anuale totale de peste 1,5 miliarde de euro.