Stii sa alegi o casa de marcat? Specialistii te sfatuiesc!

Autor: AllProWeb
09 Aug 2019
Stii sa alegi o casa de marcat? Specialistii te sfatuiesc!

Toti antreprenorii stiu ca exista anumite activitati care nu se pot realiza legal fara o casa de marcat la dispozitie, dar nu toti stiu cum sa aleaga dispozitivul capabil sa ofere eficienta unui business. Potrivit specialistilor Casedemarcat.eu, la momentul achizitionarii unui asemenea produs trebuie sa se tina cont de cativa parametri tehnici. O casa de marcat selectata corect din multimea de oferte de pe piata, va functiona optim timp indelungat, fara a fi necesar de schimbat dupa un an, doi, de functionare.

Achizitionarea unui astfel de dispozitiv, performant si eficient, este o conditie legala si nu o alegere. Cele mai importante criterii de selectie, includ urmatoarele caracteristici:

Identificarea vanzatorului cat mai aproape de zona in care se afla afacerea

Presupunand ca antreprenorul isi desfasoara activitatea in capitala, cea mai buna solutie pentru acesta este sa isi indrepte atentia catre vanzatori care comercializeaza case de marcat in Bucuresti. Va beneficia astfel de asistenta rapida atunci cand va fi necesar.

Pe de alta parte, in functie de dimensiunile afacerii pe care o gestioneaza, antreprenorul trebuie sa aiba in vedere daca vanzatorul catre care s-a indreptat are in oferta un dispozitiv potrivit nevoilor sale: case de marcat cu cititoare de bare si sistem POS, optime pentru un business mare, sau case de marcat cu coduri de produs, optime pentru un business mai mic.

Tipuri de case de marcat eficiente pentru un anumit business

Daca marimea afacerii determina alegerea unei case de marcat complexe sau, dimpotriva, a unui model simplu, antreprenorul trebuie sa mai ia in calcul si daca se potriveste un produs fix sau stabil. Este potrivit sa aleaga un dispozitiv fix daca si locul de desfasurare a business-ului este fix – un magazin, de exemplu -, dar daca ofera comert ambulant, trebuie sa aleaga o casa de marcat mobila, alimentata de o baterie.

Numarul de bonuri necesar de generat in fiecare zi  

O casa de marcat cu jurnal electronic este o alegere optima pentru o afacere in care numarul de bonuri pe zi nu este mai mare de 50. Pe de alta parte, un business cu numerosi clienti zilnic are nevoie de o casa de marcat cu rola jurnal tiparita.

Inventarul business-ului reprezinta o alta conditie de alegere

O afacere strict nisata va avea un numar de clienti cu mult mai mic in comparatie cu un supermarket in care se vinde o mare varietate de produse. In consecinta, la alegerea casei de marcat trebuie sa se tina cont si de PLU (numar de produse programabile). Concret spus, de memoria casei de marcat – sunt dispozitive care permit introducerea a catorva mii de produse si sunt dispozitive in al caror sistem pot fi introduse doar cateva zeci sau sute de produse.

Potrivit Casedemarcat.eu, interfata si conectivitatea, inclusiv posbilitatea de conectare la POS, de tip Bluetooth sau GPRS, compatibilitatea cu alte programe de gestiune, tipul de imprimanta – termic sau matricial -, accesibilitatea cand vine vorba despre inlocuirea rolelor de hartie, pretul si brandul sunt, de asemenea, caracteristici importante pentru alegerea dispozitivului optim.