Știi ce să faci ca să-ți deszăpezești mașina? 3 trucuri care-ți salvează timpul și nervii

04 Nov 2019
Știi ce să faci ca să-ți deszăpezești mașina? 3 trucuri care-ți salvează timpul și nervii

Sezonul rece îi pune pe șoferi în fața unei misiuni care este, adesea, dificilă. Deszăpezirea mașinii poate fi o reală provocare, mai ales atunci când gradele din termometre scad mult sub zero. Specialiștii de la pct-auto.ro oferă câteva sfaturi și trucuri utile pentru ca deszăpezirea automobilului să nu mai fie o corvoadă:

1. Deszăpezește una dintre uși și pornește motorul

Pentru început, indicat este să deschizi una dintre uși, pentru a putea urca în mașină și pentru a porni motorul. Vei salva timp prețios dacă motorul este pornit în timp ce tu cureți mașina de zăpadă. Dacă ușa este înghețată și nu se poate deschide, folosește o soluție specială din comerț care va facilita deschiderea portierei. Există chiar și spray-uri speciale pentru încuietori, dacă mașina ta se deschide cu cheia și nu are închidere centralizată. 

Odată ce ai reușit să urci în mașină, pornește funcția de dezaburire pentru parbriz, lunetă și oglinzile laterale și clima. 

2. Curăța mașina de sus în jos, folosind o perie specială de zăpadă

Îndepărtează zăpada de pe caroseria mașinii, pornind dintre plafonul acesteia către partea inferioară. Asigură-te că folosești o perie special concepută pentru deszăpezire, pentru a nu zgâria vopseaua. Ai grijă să nu atingi crusta de gheață, dacă acesta s-a format, de pe mașină. 

Din dorința de a scăpa mai repede de omătul așternut pe mașinile lor, mulți șoferi fac greșeala de a folosi o lopată. Aceasta este o operațiune care va deteriora, însă, vopseaua mașinii, deoarece marginile lopeții vor zgâria caroseria. 

3. Elimină gheața de pe geamuri cu o racletă cauciucată 

Următorul pas necesar pentru a deszăpezi mașina este curățarea geamurilor, în special a parbrizului. Așa cum se întâmplă și în cazul caroseriei, geamurile se pot zgâria și ele foarte ușor. Evită acest lucru folosind o racletă cauciucată. Oricum, dacă ai respectat toate etapele descrise până acum, gheața se va desprinde ușor de pe geamuri, având în vedere că ai pornit deja funcția de dezaburire a mașinii. La fel de potrivite sunt și spray-urile din comerț, cu formulă dedicată, care acționează în doar câteva secunde, topind gheața de pe geamuri.

Când cureți parbrizul, nu uita să elimini și gheața care s-a format în zona ștergătoarele. Astfel, vei preveni zgârierea geamului în timp ce le acționezi pentru a spori vizibilitatea. 

Capriciile iernii nu ar trebui să te ia prin surprindere. Dacă vrei să circuli în siguranță, dotează-ți automobilul cu anvelope potrivite sezonului. În plus, nu uita că, în sezonul rece, mașina are nevoie de o întreținere specială. Un set de covorașe auto de la PTC Auto îți vor fi de mare folos pentru a păstra curățenia în mașină și pentru a proteja podeaua acesteia de umiditate.