Statisticile service-urilor auto: tot mai mulți șoferi vin cu mașinile pe platformă

19 Sep 2019
Statisticile service-urilor auto: tot mai mulți șoferi vin cu mașinile pe platformă

Cărui șofer nu i s-a întâmplat, cel puțin o dată, să aibă o defecțiune la mașină, motiv pentru care a trebuit să aștepte ajutor? Mașină te poate lăsa în drum oricând, mai ales dacă nu ești atent la diversele zgomote pe care le face în mers sau la beculețele aprinse în bord.
Iar, odată plecat la drum, nu parcurgi o distanță mare și observi că mașină încetinește, apoi se oprește brusc. Fie că ești în oraș, în aglomerație, fie că ești pe vreun drum național, e clar că ai nevoie de ajutor. Iar cel mai sigur și mai indicat, în acest moment, este să apelezi la serviciile unei companii de tractări auto.
Statisticile realizate de service-uri arată că în ultimii ani, majoritatea mașinilor care ajung aici sunt aduse pe platforme.
Ca în anii precedenți, și 2019 a fost unul plin cu defecțiuni la mașinile românilor, motiv pentru care s-au deschis o mulțime de firme de tractari auto în București și în întreagă țară.
Iar la un moment dat, orice șofer are nevoie de tractari auto, indiferent că este vorba despre o defecțiune apărută la mașină sau despre o situație neprevăzută din trafic, care nu îi permite să circule în condiții de deplină legalitate pe străzi și șosele.
Cele mai multe astfel de companii vin în ajutorul șoferilor cu o suită de servicii complete la prețuri competitive.
Pentru că blocajele sau neplăcerile nu pot fi preconizate atunci când te așezi la volan, serviciile de tractări auto și asistență rutieră pot fi accesate în regim non-stop.

Lucruri pe care trebuie să le știi despre companiile de tractări auto

 

Defecțiunea unei mașini se poate produce oricât de experimentat este conducătorul auto.
În asemenea cazuri, firmele specializate oferă servicii personalizate de transporturi auto, asistență rutieră (atât pe plan național, cât și internațional), parcări, depanări și chiar consiliere sau asistență telefonică (până la sosirea unei echipe de tractări auto din București sau localitatea în care te afli la acel moment).

Când este indicat să apelezi la serviciile unei companii de tractări auto?

 

În primul rând, atunci când mașina are o defecțiune veche sau spontană și nu mai vrea să pornească. Serviciile de tractări auto sunt necesare și în situația în care conducătorul auto vrea să își ducă mașina la programul RABLA, atunci când nu mai poate fi pornită și când este necesară intervenția unui specialist pentru ca autovehiculul să fie dus din punctul A în punctul B în siguranță.
În cazul unui accident rutier, conducătorii auto trebuie să apeleze la servicii de tractare pentru ca mașină să fie dusă în cel mai apropiat service, dar acest lucru numai după ce organele abilitate au ajuns la locul accidentului și au făcut constatările necesare.
Anvelopele se pot sparge. Presiunea scăzută, un obiect pe șosea etc. toate pot cauza spargerea cauciucurilor.
Autoturismele a căror cutie de viteze este blocată, care au defecțiuni majore din care a rezultat lipsa de mobilitate a acestora sunt duse la destinație folosind serviciul de tractări auto.
Totodată, conducătorii auto care circulă cu asigurarea și ITP-ul expirat sau cu numere neînregistrate riscă amenzi foarte mari și repercusiuni legale nedorite. De aceea, este bine că aceștia să apeleze la serviciile de transport auto pe platformă pentru a evita aceste probleme legale.
În concluzie, serviciile de remorcări auto sunt ideale în orice situație, nu doar în cazul unui accident sau defecțiuni.
Programul non-stop, rapiditatea și seriozitatea sunt principalele atuuri ale companiei de pentru care optezi.
La acestea se adaugă, în mod evident, prețuri transparente și fixe.