Statisticile arată că numărul cazurilor de parodontoză a crescut în 2019 în rândul tinerilor de până în 30 de ani. Care este soluția?

Dacă ați pierdut unul sau mai multi dinți, cred că deja ați înțeles că, de fapt, ați pierdut cu mult mai mult. Naturalețea surâsului de odinioară a dispărut, nici nu mai știți când ați mușcat ultima oară direct dintr-un fruct sau când ați mâncat vreo înghețată, fără să vă plângeți de durere ori fără să rămâneți cu dinții-n batistă. Nu mai îndrăzniți să râdeți la fotografiile de familie și nici să deschideți gura prea larg de teamă că dinții care vi se clatină vor pica atunci când vă va fi lumea mai dragă și nu e exclus ca din cauza deplasării dinților să aveți dureri frecvente de cap.

Ei bine, imaginați-vă că acesta e de-abia începutul, că există un scenariu final potrivit căruia veți rămâne fără niciun dinte-n gură. Trist, știm, dar cu asta se ocupă parodontoza – una dintre cele mai grave afecțiuni stomatologice – duce la mobilitatea și, mai apoi, la desprinderea dinților de pe arcadele dentare. Uneori, acest lucru se întâmplă chiar la vârste tinere, când veți pierde, după cum spuneam, și multe alte lucruri – gura vi se va deforma, poziția dinților așișderea, împiedicându-vă să mestecați corect și să puteți zâmbi ca-n tinerețe, maxilarul va pierde masă osoasă, generând o masticație defectuoasă, veți avea mereu un miros neplăcut în gură (halenă / halitoză), aspectul feței dumneavoastră se va schimba, iar încrederea în propriile forțe vă va scădea considerabil.

 

  • Ce ne șoptesc statisticile

 

La nivel global, circa 60% din populație suferă de parodontoză și de afecțiuni gingivale. În Statele Unite, conform Centers for Disease Control and Prevention (CDC), 47,2% dintre adulți au parodontoză, adică aproximativ 64,7 milioane de adulți cu vârsta peste 30 de ani. Se estimează că și la noi în țară în jur de 40-50% din populație suferă de parodontoză. Pacienții de peste 65 de ani sunt cei mai predispuși la această afecțiune, la fel ca și cei ce suferă de boli cronice, cum ar fi cei cu diabet, motiv pentru care controalele stomatologice regulate sunt obligatorii. Incidența parodontozei este de 70% la vârstnici și, din păcate, cele mai multe cabinete stomatologice de la noi oferă pentru parodontoză un tratament extrem de dureros și de costisitor.

 

  • Tehnologiile moderne de tratare a parodontozei

 

În clinica LIFE DENTAL SPA vă puteți bucura de tratamente special create pentru pentru igiena și prevenirea afecțiunilor dentare, dar și de metode alternative prin care se ameliorează gingivitele și se tratează parodontoza. De pildă, laserul în stomatologie a făcut progrese incontestabile în ultimii ani. Laserele folosesc energia luminoasă ca metodă de operare, generând atât o scurtare a timpului de lucru, cât și o perioadă de vindecare nedureroasă.

Laserele cresc eficienta și elimină disconfortul, putând fi folosite pentru numeroase proceduri stomatologice. Cu ajutorul echipamentelor de ultimă generație, specialiștii LIFE DENTAL SPA încearcă să ofere pacienților o experientă cât mai plăcută, întrucât Laserul tratează parodontoza în cel mai eficient mod. Cu el se poate face o decontaminare eficientă a pungilor parodontale, dar și  stimularea refacerii gingiei și reconturarea atraumatică a marginii gingivale.
Laserul reprezintă o soluție minim-invazivă pentru chirurgia parodontală, creând condițiile biologice de reatașare a gingiei pe dinte. Energia laserului înlătură microbii și țesuturile alterate, stimulează vindecarea, reduce suferința postoperatorie și necesitatea administrării antibioticelor.