Soluţii naturiste pentru îngrijirea tenului

20 May 2020
Soluţii naturiste pentru îngrijirea tenului

Încă mai crezi că trebuie să cheltuieşti o avere pe tratamente faciale? Nu cădea în această capcană. Un ten perfect poate fi obţinut simplu şi uşor acasă şi doar cu ajutorul unor ingrediente din bucătăria ta sau a unor uleiuri recunoscute pentru beneficiile lor. Vezi mai jos ce trebuie să faci pentru a avea un ten impecabil!

Indiferent că tenul tău este gras sau uscat, că îţi doreşti o piele întinsă şi fină, că vrei să previi apariţia ridurilor sau să rezolvi petele de pe faţă există soluţii pentru a-ţi îngriji tenul în mod natural. În plus, cu o rutină adecvată, rezultatele se văd în scurt timp.

Urmează aceste sfaturi pentru a-ţi pune în valoare frumuseţea rapid şi fără costuri mari!

Foloseşte cuburi de gheaţă din suc de rodie

Un truc atât de eficient! Cuburile de gheaţă accelerează circulaţia sângelui şi astfel regenerează pielea, acţionează împotriva ridurilor şi a cearcănelor şi tonifică tenul. Pentru a combate îmbătrânirea pielii, foloseşte cuburi din gheaţă făcute din jumătate de cană de apă plată şi jumătate de cană de suc de rodie.

Tratează tenul cu ulei de ricin (castor)

Considerat un ingredient miracol, uleiul de ricin sau de castor are o mulţime de beneficii pentru piele: hidratează, regenerează, distruge bacteriile acumulate peste zi, tratează ridurile, acţionează împotriva acneei, reface ţesutul, reduce pigmentarea, dizolvă sebumul şi curăţă tenul în profunzime. Pentru a vedea efectele în termen scurt, specialiştii de la Farmacia DrMax recomandă tratarea tenului cu ulei de ricin cel puţin o dată pe săptămână.

Aplică o mască eficientă 

Măştile naturale sunt, de asemenea, eficiente, mai ales dacă le foloseşti periodic. Iată câteva sugestii pentru a-ţi curăţa şi hidrata tenul cu măşti făcute chiar cu ingrediente din bucătăria ta:

  • mască pentru ten uscat: făcută din 4 linguri de miere şi 2 linguri de ulei de măsline; clăteşte cu apă caldă după 15 minute

 

  • mască pentru ten gras: făcută din o lingură de zeamă de castravete, un albuş de ou, o linguriță de zeamă de lămâie şi jumătate de linguriţă de argilă; clăteşte cu apă călduţă după 20 de minute
  • mască pentru puncte negre: făcută din o lingură de iaurt şi o linguriţă de coajă de portocală răzuită; clăteşte cu apă călduţă după 15 minute

 

Exfoliază-ţi tenul cu ingrediente naturale

Tot în bucătăria ta o să găseşti câteva ingrediente minune pentru exfolierea tenului. Poţi face, de exemplu, un scrub din 4 linguriţe de zahăr, 2 lingurițe de miere, jumătate de măr şi zeamă de lămâie. Aplică amestecul obţinut pe faţă prin mişcări delicate, iar după 20 de minute de acţionare clăteşte cu apă călduţă. Exfolierea trebuie să devină un obicei, în special pentru îngrijirea tenului în sezonul rece, când pielea tinde să se deshidrateze mai mult decât vara.

Iată, aşadar, cât de simplu este să ai grijă de pielea ta. Apelează la aceste metode săptămânal şi mulţumirea o să se vadă pe chipul tău.