Sistemul de supraveghere: Între necesitate şi acţiune preventivă

04 May 2021
Sistemul de supraveghere: Între necesitate şi acţiune preventivă

Un sistem de supraveghere la domiciliu este o investiție și, ca și în cazul oricărei investiții, este important să determinați randamentul pe care îl veți primi.

Deși poate fi simplu să calculați costurile inițiale și lunare asociate cu un sistem de supraveghere și monitorizarea alarmelor, atașarea unei etichete de preț la liniște este un lucru dificil de făcut, mai ales dacă aveți copii sau adolescenți în casă.

Ce fac sistemele de securitate

Sistemele de securitate pot face mai mult decât să descurajeze spărgătorii. Sistemul potrivit vă poate ține la curent cu ce se întâmplă cu locuința dvs. indiferent unde vă aflați.

Vă va informa, de asemenea, când ușile sunt deschise și închise și dacă se încearcă accesul în zone sensibile, cum ar fi dulapurile pentru arme și băuturi alcoolice. Există, de asemenea, alte beneficii ascunse de care ați putea beneficia, cum ar fi reduceri la proprietarii de case sau asigurarea chiriașilor.

Echipament de securitate la domiciliu

Atunci când evaluați investiția inițială necesară pentru a adăuga un sistem de securitate în casa dvs., costul mediu poate varia de la 1000 de lei la peste 4000 de lei, în funcție de sistem, echipament și instalațiile pe care le alegeți.

Vestea bună este că acestea sunt costuri unice și, în majoritatea cazurilor, veți deține echipamentul. O dată ce sistemul dvs. este instalat și funcțional, există taxe lunare de luat în considerare.

Aveți mult control asupra costului lunar al sistemului de securitate, deoarece pachetele variază semnificativ în funcție de servicii, caracteristici și nivelurile de monitorizare pe care le selectați.

Cu toate acestea, în funcție de nevoile și bugetul dvs., există pachete mai avansate care includ lucruri precum monitorizarea live, non-stop sau patrulele regulate de securitate care pot costa câteva sute de lei sau mai mult pe lună.

Reduceri la costurile cu asigurarea locuințelor

De obicei, cu cât sistemul dvs. de securitate are mai multe elemente, cu atât este mai mare reducerea pentru care ați putea fi eligibil pentru asigurarea proprietarilor de case. Nu toate companiile de asigurări oferă reduceri pentru monitorizarea alarmelor și alte servicii de securitate, deci este important să vă adresați companiei dvs. de asigurări pentru a verifica disponibilitatea eventualelor reduceri.

Există unele polițe de asigurare a locuinței care vor necesita, de fapt, adăugarea unui sistem de securitate, dacă o locuință a fost spartă sau dacă este situată într-o zonă cu o incidență mai mare de furturi de locuințe.

Protejați-vă obiectele de valoare

Luați în considerare orice elemente de neînlocuit, cum ar fi moștenirile de familie, arta și alte piese care au o valoare sentimentală ridicată pentru care nu va exista nici o modalitate de a vă recupera pierderea.

Pentru a păstra astfel de obiecte în siguranță, va trebui probabil să plătiți – indiferent dacă investiți într-o cutie de valori sau într-un sistem de securitate la domiciliu.

În funcție de cât de accesibil doriți să fie aceste obiecte, un sistem de securitate ar putea avea mai mult sens decât ascunderea lor.

Acestea fiind spuse, un sistem de supraveghere este o necesitate reală. Acesta vă oferă protecţie, siguranţă şi sprijin în cazul unui jaf.

Sursă foto: pexels.com