Sfaturi utile: cum să reziști pe tocuri ore în șir

11 Aug 2020
Sfaturi utile: cum să reziști pe tocuri ore în șir

Tocurile – le iubim pentru că ne fac sa părem mai inalte, mai feminine, mai încrezătoare, însă care este prețul pe care trebuie să îl plătim pentru a avea o postură atrăgătoare când pășim purtând pantofi înalți? Mersul pe tocuri poate fi o adevărată provocare pentru acelea dintre noi care le poartă doar ocazional, de aceea avem nevoie de câteva trucuri utile în acest sens. Ce putem face pentru a rezista pe tocuri ore în șir, la birou, la petreceri sau la alte ocazii?

Alege pantofi de calitate 

Cel mai simplu mod de a te simți în largul tău pe tocuri este să alegi pantofi de calitate. Poți comanda diverse modele de sandale și pantofi stiletto de pe kalapod.net și, în plus, beneficiezi de prețuri foarte accesibile pentru aceste produse.

Poartă pantofii prin casă 

Încălțămintea nouă este, de regulă, mai strâmtă pe picior, însă materialul din care pantofii sunt confecționați se lasă după câteva purtări. Din acest motiv, îți recomandăm să porți pantofii cu toc noi prin casă, înainte de a-ți face apariția cu ei la marele eveniment pentru care ți i-ai achiziționat.  

Așează-te atunci când ai ocazia 

Când porți tocuri ore în șir, ai nevoie de un respiro din când în când. De aceea, regula de bază este să te așezi la fiecare 20-30 de minute. În acest mod, vei reduce presiunea exercitată la nivelul picioarelor. 

Folosește branțuri din silicon sau din gel 

Branțurile din silicon sau din gel sunt special concepute pentru talpa pantofilor și au rolul de a amortiza șocurile. Cu ajutorul acestora, pantofii vor fi mai comozi și se vor așeza mai bine pe picior. Le poți găsi în orice magazin de încălțăminte, la prețuri accesibile. 

Păstrează la îndemână plasturii 

Dacă pantofii pe care îi porți sunt incomozi și realizați dintr-un material rigid, este bine să ai în geantă câțiva plasturi. Îi poți aplica în zona superioară a călcâielor, pentru a preveni apariția bătăturilor. 

Aplică pe picioare  cremă hidratantă 

Dacă mersul pe tocuri ți se pare o corvoadă, folosește crema hidratantă pentru a-ți unge picioarele. Astfel, vei putea încălța mai ușor pantofii și, în plus, aceștia îți vor părea mai confortabili. 

Folosește antiperspirant pentru picioare 

Cu siguranță că nu îți dorești să te confrunți cu bătături după o zi sau o seară întreagă de mers pe tocuri, motiv pentru care sfatul nostru este să pulverizezi pe picioare un antiperspirant dedicat, înainte de a-ți pune pantofii cu toc. Acest truc te va ajuta să scapi de transpirație care nu face decât să îți creeze disconfort și care determină pantofii să-ți joace în picioare. 

Crezi că nu poți purta pantofi cu toc? Din fericire, ai posibilitatea de a alege dintr-o mulțime de modele de încălțăminte, cum ar fi pantofii cu toc și cu platformă. Datorită platformei, disconfortul se va diminua și te vei bucura mai multă stabilitate când pășești.