Sfaturi și idei utile pentru amenajarea unui birou acasă

În ultimul an și probabil mult timp de acum încolo, mulți oameni vor lucra de acasă, iar din acest motiv sunt interesați despre modalități de a-și amenaja un birou cât mai confortabil. Dacă și tu te numeri printre aceștia, citește continuare câteva recomandări pentru ca spațiul de acasă să te sprijine în munca ta. 

Atunci când spațiul pe care îl ai la dispoziție nu este foarte generos, organizarea unui birou confortabil poate fi o provocare destul de dificilă. Dacă și tu te chinui să lucrezi de acasă simțind că nu ai suficient spațiu, iată câteva sfaturi rapide și ușoare pentru organizarea unui birou eficient acasă. 

În mod ideal, un birou ar trebui să aibă un spațiu separat în casa ta și să fie corespunzător pentru munca pe care o desfășori. Dacă nu dispui de un spațiu dedicat, pe care să îl poți separa de restul casei, încearcă să găsești o nișă sau un hol, care poate fi închis, astfel încât să îți ofere intimitatea și liniștea de care ai nevoie atunci când lucrezi. Poți împărți cu ușurință o bucătărie, un dormitor sau o zonă din living. Cheia este să menții spațiul de birou orientat spre restul camerei, deoarece asta te va face să te simți în siguranță, într-o zonă familiară. 

Majoritatea oamenilor nu au un spațiu liber, dar vor amenaja livingul astfel încât să aibă dublă funcționalitate: de birou și de cameră de oaspeți. Un birou pot fi foarte ușor încorporat în majoritatea camerelor, cu o planificare inteligentă a spațiului. Unul dintre cele mai obișnuite locuri pentru a-l pune este în spatele canapelei, dar poate fi foarte bine așezat lângă fereastră sau pe un perete liber. Dacă ești îngrijorat de apariția aglomerării, alege un birou cu rafturi sau montează etajere deasupra. Cu ajutorul unor cutii, vei putea să îți păstrezi documentele în ordine, la fel și rechizitele sau alte obiecte necesare în munca ta. 

Renunță la improvizații pentru spațiul de lucru și alege un birou care să îți permită să îți desfășori muncă în condiții bune. Alege un birou de înălțime standard (60-70 de cm) și un scaun reglabil. Vei putea astfel să îți găsești o poziție potrivită pentru ca spatele tău să nu aibă de suferit. Știi că suprafața ta de lucru este la înălțimea corectă dacă, atunci când stai drept, antebrațele sunt paralele cu solul iar încheietura mâinii nu este îndoită în sus sau în jos atunci când tastezi sau când folosești mouse-ul. 

Cele mai inspirate aranjamente de birou la domiciliu, sunt personalizate pentru a se potrivi gusturilor celor care își desfășoară activitatea în locație. Atunci când vrei să faci un spațiu să se simtă al tău, alegi culorile pe care le asociezi cu căldură și fericire. Poți opta pentru tapet de perete modele clasice, care încurajează creativitatea și te ajută să te simți mai calm și confortabil. Un mediu de lucru haotic, având culori combinate fără rost, poate crea un sentiment de ostilitate și te va face să te simți inconfortabil, încetinind productivitatea generală. 

Chiar dacă nu are neapărat legătură cu amenajarea biroului, un aspect important pentru funcționarea optimă, este stabilirea unor limite cu persoanele care folosesc același spațiu. Este o idee bună să le explici nevoie de a te deconecta în timp ce lucrezi. Asta înseamnă mai puțin trafic în jurul tău, mai puține întreruperi sau discuții fără rost. Regula este să fii tratat ca și cum ai fi într-un mediu de lucru, chiar dacă pentru ei nu se aplică aceeași regulă. Să reușești să faci un birou să funcționeze într-un spațiu mic, este o abilitate greu de dobândit, mai ales atunci când împarți casa cu alții. Trebuie să reușiți împreună să echilibrați nevoile tuturor în timp ce faceți loc și pentru un spațiu profesional.