Serviciul de analiză FoxyCredit este acum disponibil și pe piața lituaniană

14 Sep 2021
Serviciul de analiză FoxyCredit este acum disponibil și pe piața lituaniană

În iunie 2021, compania de analiză FoxyCredit a început pregătirile pentru intrarea pe piața financiară lituaniană. Serviciul a început să funcționeze în prima săptămână a lunii august. Pe site au fost publicate deja recenzii pentru nouă companii financiare importante, care includ, în special, informații despre condițiile de creditare, cerințele pe care clienții trebuie să le îndeplinească și procedura de acordare a creditelor. Analiștii serviciului observă o creștere rapidă a interesului publicului: încă din primele două zile de funcționare a site-ului, acesta a fost vizitat de aproximativ 10 persoane, iar în săptămâna următoare, numărul acestora a crescut la peste 200.

Această tendință continuă și în prezent, înregistrându-se atât o creștere a numărului total de vizitatori, cât și a numărului celor care au folosit serviciul în mod direct (în acest moment sunt mai mult de 30 de clienți). De asemenea, se remarcă faptul că instituțiile financiare care oferă împrumuturi de consum pe termen lung au înregistrat cea mai mare cerere.

Lituania: tendințe pe piața creditelor de consum

În ultimii ani, volumul împrumuturilor de consum din Lituania a înregistrat o tendință de scădere. Spre exemplu, în martie 2020, volumul total al împrumuturilor acordate sectorului nebancar s-a ridicat la 390 milioane de euro, cu 11,6% mai puțin decât în ​​aceeași perioadă din 2019. În ceea ce privește sectorul bancar în martie 2021, volumul împrumuturilor s-a ridicat la 223 de milioane, adică cu 7,6 % mai puțin decât anul trecut. Volumul creditelor de consum și al creditelor acordate către instituțiile financiare monetare a scăzut, de asemenea, în 2021. De exemplu, în martie, volumul creditelor de consum a fost cu 5,5% mai mic decât în ​​urmă cu un an. Cu toate acestea, indicatorii din primul trimestru al anului 2021 au arătat semne de redresare a cererii de credite de consum.

Specialiștii financiari de la foxycredit.com observă că o intensificare a concurenței între instituțiile financiare, complicată de măsurile de pandemie și carantină, le obligă să schimbe din ce în ce mai mult condițiile de creditare și să caute noi modalități de creștere a profiturilor. În același timp, clienții au început să adopte o abordare mai atentă când vine vorba de alegerea împrumuturilor și să compare mai multe oferte înainte de a contacta una dintre bănci sau organizații de microfinanțare.

Informații despre companie

FoxyCredit și-a început activitatea în anul 2018, fiind, inițial, un serviciu disponibil doar în Suedia. Cererea pentru astfel de servicii s-a dovedit ridicată și, în curând, compania a început să intre pe noi piețe financiare, acoperind în primul rând piața țărilor scandinave: Danemarca, Norvegia și Finlanda. În prezent, există și sucursale ale FoxyCredit în România, Ucraina și Polonia. Reprezentanții companiei anunță că, pe lângă Lituania, este planificată extinderea și pe piețele altor țări baltice.

Compania este specializată în recenzii și comparații ale diferitelor bănci și instituții financiare nebancare. Pentru realizarea acestora sunt luați în considerare, cu precădere, următorii parametri:

  • ratele dobânzilor de bază, precum și posibilele condiții pentru acordarea unui împrumut;
  • existența reducerilor de bun venit sau a programelor de fidelizare;
  • cerințele cu privire la vârsta și încadrarea în muncă a clienților;
  • volumul de documente necesare pentru acordarea unui împrumut;
  • complexitatea procesului de depunere a cererilor și rapiditatea procesării acestora;
  • posibilitatea rambursării anticipate sau a prelungirii termenului de rambursare a împrumuturilor.

De asemenea, pe site, puteți găsi, recenzii scrise de utilizatorii care au beneficiat de serviciile de creditare, care descriu experiența personală avută cu compania respectivă și care includ informații despre complexitatea depunerii cererilor, rapiditatea examinării acestora, competența serviciului de asistență, precum și alte informații utile.