Servicii funerare: Cum alegi o firmă de încredere?

20 Oct 2021
Servicii funerare: Cum alegi o firmă de încredere?

Decesul unei persoane dragi este un eveniment neplăcut pentru care nu vei fi niciodată pregătit pe deplin. De aceea, organizarea înmormântării poate deveni cu adevărat dificilă, așa că vei avea nevoie de ajutor. Alegând o firmă de servicii funerare de calitate, aceștia se vor ocupa de toate aspectele importante pentru ca tu să treci mai ușor peste aceste momente grele.

Cum te asiguri că vei face o alegere corectă? Iată de ce ar trebui să ții cont.

Experiența firmei

Cu siguranță îți dorești ca toate serviciile funerare să fie realizate în mod corespunzător, fără să ai parte de vreo bătaie de cap. Asigură-te că firma are suficientă experiență și că poate fi de încredere. Poți cere și sfaturi sau recomandări de la cunoscuți, pentru a te asigura că totul va merge bine.

Gama de servicii oferită

Pentru a scăpa de cât mai multe griji, este recomandat ca firma să ofere o gamă completă de servicii. De la toaletarea și pregătirea decedatului până la sicriu, transport și chiar și organizarea parastasului, o firmă de încredere îți va pune toate aceste lucruri la dispoziție.

Disponibilitate non-stop

Este bine să te ocupi de pregătirile pentru înmormântare cât mai repede posibil, așa că va fi un mare avantaj dacă vei putea contacta oricând firma de servicii funerare, chiar și în timpul nopții. Verifică programul lor de funcționare și asigură-te că aceștia sunt disponibili oricând ai avea nevoie.

Autorizații

Pentru ca o astfel de firmă să poată funcționa, are nevoie de o serie de autorizații. Pe lângă actele necesare pentru o firmă de orice tip, aceasta va avea nevoie și de o autorizație sanitară oferită de o instituție de profil. De exemplu, poți apela la servicii funerare prestate de o firmă autorizată DSP în Brașov.

Eliberarea actelor

Pe lângă pregătirile obișnuite pentru înhumare, va trebui să te ocupi și de eliberarea tuturor actelor necesare în momentul unui deces. Acest proces poate deveni mult mai ușor dacă firma funerară îți va oferi suport în obținerea acestor documente. În general, astfel de firme colaborează cu medici care realizează constatarea decesului, așa că pot oferi suport în eliberarea certificatului de deces și a tuturor celorlalte acte.

Prețul

În cele din urmă, și prețul poate reprezenta un factor important. Verifică toate serviciile pe care le oferă firma și vezi de care dintre acestea crezi că vei avea nevoie. Apoi, evaluează prețul. Uneori, un cost ceva mai mare decât cel minim este justificat, firma oferind suport complet și asigurând niște servicii de calitate.

Alegerea firmei de servicii funerare potrivite te va ajuta să scapi de grijile înmormântării și să faci față mai ușor unor momente grele. Acordă atenție acestor câteva aspecte și, astfel, te vei asigura că ai făcut alegerea corectă pentru a-i conduce pe cei dragi pe ultimul drum fără dificultăți sau griji suplimentare.