Scolile din Romania Afiliate UNESCO Desfasoara Programul de Schimb Cultural Coreean Bazat pe Valoarea Educatiei de Pace

Autor: KIM EUNBI
14 Feb 2020
Scolile din Romania Afiliate UNESCO Desfasoara Programul de Schimb Cultural Coreean Bazat pe Valoarea Educatiei de Pace

Vineri pe data de 14 februarie 2020, Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light (HWPL), un ONG international de pace, a desfasurat Programul de Schimb Cultural Coreean la Scoala 195 Hamburg din Bucuresti, Romania.

 

Programul de Schimb Cultural Coreean, organizat de catre HWPL, a inceput ca parte a initiativei principale a HWPL – Educatia de Pace, si a fost urmat de catre un program al unui eveniment trecut din Noiembrie. Scoala 195 Hamburg care este afiliata UNESCO a semnat MOU cu HWPL si s-a straduit sa promoveze educatia elevilor pentru a putea fi calificati sa devina cetateni mondiali.

 

Avand subtitlul “Respect pentru Diversitate si Armonie”, acest program i-a determinat pe elevi sa participe la un concurs de cultura coreeana, la introducerea culturii coreene, si la experimentarea mancarii coreene. Acest program este dezvoltat pentru a educa elevii despre necesitatea unei vieti armonioase si despre o atitudine de-a intelege diferitele culturi pentru obtinerea pacii prin diferite materiale variate.

 

Unul dintre elevii care au participat la ora a spus ca prin intermediul acestei activitatii a invatat ca intelegand diferite culturi, oamenii se pot intelege reciproc pentru a nu exista conflicte intre ei. De asemenea profesoara scolii 195 Hamburg, doamna Mirela Vilcu a marturisit ca valoarea pe care o are Educatia de Pace HWPL este foarte importanta si pretioasa pentru ca elevii prin intermediul acestui program invata sa se respecte reciproc si sa aiba respect fata de diversitate, iar acest lucru conduce spre armonia oamenilor de pe acest pamant.

 

Educatia de Pace vizeaza ca cetatenii si elevii sa preia rolul de conducere in a raspandi cultura de pace prin recunoasterea corecta a valorii de pace si de cultivarea spiritului acestuia. De asemenea, este un mod practic de a intelege raspandirea culturii de pace care este mentionata in Articolul 10 din Declaration of Peace and Cessation of War (Declaratia Pacii si Incetarea Razboiului, DPCW) alcatuita din 10 articole si 38 de clauze, care va fi legalizata prin introducerea sa la Natiunile Unite pentru incetarea razboaielor. Acest proiect sustine legea internationala de pace prin puterea cetatenilor din intreaga lume pentru a dezvolta pacea intr-o cultura universala.

Intre timp, HWPL a semnat MOA cu Ministerul de Educatie si cu departamente de educatie din opt tari din intreaga lume si si-a extins scopul si regiunea de cooperare pentru obtinerea pacii prin infiintarea scolilor de pace si prin semnarea mai multor MOU cu Comoro, Comisia Nationala a Gambiei, si cu 214 scoli din 23 de tari, incluzand Statele Unite ale Americii, India si Filipine.