Sase carti la pret redus din care poti invata despre alimentatie si energia primita

Autor: AllProWeb
05 Aug 2019
Sase carti la pret redus din care poti invata despre alimentatie si energia primita

Exista autori de carte care urmaresc sa transmita din propria experienta de viata, dupa cum exista si scriitori ale carora carti nu au legatura cu realitatea, dar transmit mesaje subliminale care influenteaza cititorul si reusesc sa ii inspire pozitiv pe cei care le citesc.

Luand exemplu energia, oamenii o acumuleaza si, ulterior,  o consuma in timpul actiunilor pe care le fac – merg la sala de sport, lucreaza pana la epuizare, danseaza, citesc (da, citind se consuma energie!) etc. Bateriile se vor reincarca dormind si consumand alimente optime pentru organism.

S-ar putea face o comparatie, oarecum neasteptata – energia este asemenea banilor, care se castiga, apoi se cheltuiesc. Cu toate acestea, nu se vor cheltui toti daca se castiga mai multi. Similar si in cazul energiei. Cei care dispun de un surplus de energie vor putea face schimbari importante in viata, vor putea sa parcurga un proces pe care multi si-l doresc – dezvoltarea personala.

Energia nu se obtine mancand nepotrivit

Alimentatia are un rol decisiv pentru obtinerea depozitelor de energie, in functie de cat este de sanatoasa pentru organism. Educatia alimentara se poate obtine si prin citit.

Poate ca unele persoane nu dispun de sume de bani mari pentru a merge la nutritionist, dar pentru a cumpara carti la pret redus, dintr-un anticariat, precum PrintreCarti.ro, oricine poate sa gaseasca cativa lei.

Dintre titlurile de carte scrise foarte eficient pentru a transmite in ce consta o alimentatie corecta, fac parte si urmatoarele:

  • Ionescu Tirgoviste – „Necesitate si abuz in alimentatie”;
  • Feraru Nicolae – „Pledoarie pentru o alimentatie rationala”;
  • Daniel Menrath – „Hrana pentru viata. Miracolul vindecarii prin alimentatie si puterea mintii”;
  • Emil Radulescu – „Alimentatie inteligenta”.

Din aceste volume si multe alte carti vechi de vanzare la un pret mai mult decat accesibil intr-un anticariat online, cei interesati vor invata cum sa combine eficient alimentele pentru a se bucura de un maximum de energie.

Tot la acest capitol se poate vorbi despre rolul apei in obtinerea depozitului de energie atat de necesar organismului. In lipsa hidratarii, apar starile de oboseala si slabiciune, de ameteala chiar, si ritmul cardiac creste. Mult mai grav de atat este ca deshidratarea severa poate sa ameninte viata.

  • „Puterea vindecatoare a apei” scrisa de Fereydoon Batmanghelidj este una dintre cartile fundamentate pe decenii de cercetari clinice si stiintifice, care aduce in prim plan rolul pe care apa il are in organism. Merita citata pentru complexitatea informatiilor pe care le ofera.

Importanta somnului pentru obtinerea energiei optime

Somnul este, fara indoiala, motorul de energie al unui organism uman. O persoana care nu doarme suficient, se va simti epuizata, continuu obosita. Somnul ajuta o persoana sa se simta mai fericita, sa se concentreze mai bine, sa evite greselile, sa tina greutatea sub control, sa nu se enerveze, sa se bucure de o memorie buna.

Persoana care doarme bine, se bucura si de o sanatate generala mai buna. Mai mult decat orice, un somn bun = energie =sanatate.

(6) In „Universul complex al insomnie” Arcadie Percek spune ca pe masura ce o persoana inainteaza in deprivare de somn, „comportamentul «maratonistului» in  lipsa de somn se apropie sensibil de acela al schizofrenicului, bolnav care se caracterizeaza prin faptul ca traieste intr-o lume rupta de cea reala. Deprivarea de somn duce dupa cum vedem la nebunie si prin ea la moarte“. Cartea lui Percek poate fi gasita, de asemenea, pe rafturile anticariatului online “Printre Carti”.