Remorcare și tractările auto în Iași – vă spunem tot ce trebuie să știți

26 Oct 2021
Remorcare și tractările auto în Iași – vă spunem tot ce trebuie să știți

Ce să faceți în cazul unei avarii a mașinii pe șosea sau pe autostradă? Aceasta este o întrebare care nu se pune întotdeauna din timp și, totuși, este importantă atunci când are loc un asemenea eveniment nefericit. Defecțiune, pană de cauciuc, baterie descărcată… Atât de multe situații care pot apărea. Pentru a face față acestor eventualități, este ideal să aveți anumite echipamente în vehiculul dumneavoastră:

un triunghi de avertizare și o vestă reflectorizantă, ambele obligatorii;

cleme pentru baterie;

un cric și o manivelă;

o roată de rezervă;

o lanternă;

și becuri de rezervă.

Dacă nu puteți remedia singur defecțiunea mașinii, informați compania de asigurări despre evenimentul care tocmai a avut loc. Dacă garanțiile din contractul dumneavoastră de asigurare auto prevăd acest lucru, asiguratorul va oferi de obicei asistență în depanare.

Contactați, telefonic, serviciul de asistență tractări Iași pus la dispoziția dumneavoastră de compania dvs. de asigurări sau de producător. Datorită ultimelor evoluții tehnologice, puteți declanșa și o cerere de asistență prin intermediul unei aplicații pentru smartphone, care va avea avantajul de a vă geolocaliza imediat. Managerul de asistență vă verifică drepturile și organizează imediat atribuirea unui serviciu de tractări auto în Iași pentru vehiculul dumneavoastră. Întrucât tehnica și reglementările pentru tractarea unei mașini sunt complexe, se recomandă să contactați asiguratorul auto pentru a delega gestionarea remorcării mașinii și, în funcție de contract, sprijinul financiar al acestei intervenții.

În cazul unei avarii, mecanicul va pune un diagnostic inițial și va încerca să o repare pe loc, astfel încât să puteți reveni rapid la drum. Dacă reparația la fața locului se dovedește imposibilă, mecanicul vă va remorca vehiculul cu ajutorul unui serviciu de tractări auto din județul Iași, la atelierul de reparații care v-a pus la dispoziție această facilitate (rețeaua companiei de asigurări sau cea a producătorului), în mod implicit vehiculul dumneavoastră va fi direcționat către cel mai apropiat atelier de la locul panei sau accidentului.

Asistența în caz de defecțiune la fața locului sau tractarea sunt, în general, acoperite în totalitate, însă anumite limite pot fi aplicate conform unui contract.

În general, este important să nu suportați niciodată costuri de avarie și tractări auto Iași înainte de a obține acordul prealabil al companiei de asistență, altfel nu veți fi rambursat sau acoperit de asigurare.

Rețineți, însă, că repatrierea unui autoturism din străinătate este în general supusă unor condiții, în special în ceea ce privește durata șederii turistice sau profesionale.

Remorcați mașina în cazul unei vătămări corporale

În caz de vătămare corporală, serviciile de asistență tractări auto nu pot în niciun caz să înlocuiască asistența de urgență (pompieri, poliție sau paramedici).

Odată ce autovehiculul dumneavoastră a fost remorcat până la atelierul de reparații, anumite contracte vă oferă servicii suplimentare, precum punerea la dispoziție a unui autovehicul de schimb, întoarcerea acasă cu trenul sau avionul, cazarea etc. de care pot beneficia atât șoferul, cât și ceilalți pasageri ai autovehiculului.

Un șofer informat este un șofer calm. Cunoașterea bine a contractului de asistență rutieră și a informațiilor de bază referitoare la asistență în caz de defecțiune și tractări auto vă va permite să vă recăpătați rapid mobilitatea, fără stresul și constrângerile asociate neprevăzutului.