Reconturarea feței cu acid hialuronic – ce presupune?

14 Nov 2019
Reconturarea feței cu acid hialuronic – ce presupune?

Medicina estetică este într-o continuă evoluție, și asta deoarece doar ștergerea ridurilor nu mai este de ajuns. Intervențiile estetice cu acid hialuronic nu mai sunt demult o noutate și sunt folosite în cadrul celor mai noi proceduri de reconstruire a volumetriei faciale.

De ce acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este o mucopolizaharida naturală care se gaseste in mod natural în corpul uman – în țesutul conjunctiv, epitelial și nervos. Este un component de baza al matricii extracelulare, formând un fel de schelet flexibil al țesuturilor. Are o mare capacitate de a absorbi apă, hidratand și/sau lubrifiind structurile în care se găsește (articulații, piele etc). În plus, stimulează regenerarea și sinteza celulară.

De-a lungul anilor în care medicina estetică a evoluat substanțial, acidul hialuronic și-a căpătat un loc extrem de important atunci când vine vorba de transformarea pielii, deoarece este un compus care are capacitatea de a de reține o cantitate de apă egală cu de 1000 de ori greutatea să și care nu produce reacții alergice.

Cum se realizează reconturarea facială cu acid hialuronic?

Reconturarea facială presupune injectarea de acid hialuronic în toate acele zone de unde, odată cu înaintarea în vârstă, pierdem din structura țesutului subcutanat, respectiv la nivelul etajului mediu al fetei – pomeți, zona laterală a obrajilor, șanțul malar; la nivelul tâmplelor; la nivelul bărbiei; la nivel mandibular; câteodată chiar și în buze.

Pentru a obține relief și volum, filler-ul cu acid hialuronic se injectează, în acest caz, în stratul mai profund al pielii, formând astfel un fel de stâlpi de susținere pentru piele.

Filler-ele volumizatoare, cu acid hialuronic, au diferite granulatii și vascozitati, iar medicul va alege sustanta în funcție de nevoile fiecărui pacient și de zona în care va fi injectată.

 

Cât de dureroase sunt injectarile cu acid hialuronic?

Fiecare dintre noi are un prag diferit de durere. Există persoane cărora li se poate injecta și fără anestezie prealabilă, mai ales deoarece toate variantele de acid hialuronic noi și de bună calitate conțin lidocaina.

Nivelul de durere diferă și în funcție de planul anatomic de injectare; că regulă generală injecțiile profunde dor mai puțîn decât cele superficiale. În mod obișnuit însă, toți pacienții beneficiază de anestezie topica locală, adică li se aplică pe față o crema ce conține anestezic cu minim 20 de minute înainte de procedura.

Cât durează efectul unei astfel de proceduri?

În funcție de zona injectată, de calitatea produsului, dar și de organismul fiecărui pacient, rezultatele injectarilor cu acid hialuronic pentru volumizare faciala pot dura între 6 și 8 luni.

La clinica DermaCare, poți beneficia de o consultație gratuită cu unul dintre medicii noștri, în vederea stabilirii unui protocol de injectare, care să va redea trăsăturile mult dorite.