Primăvara, cel mai indicat anotimp de vizitat Delta Dunării

13 Mar 2020
Primăvara, cel mai indicat anotimp de vizitat Delta Dunării

Primăvara este una dintre cele mai frumoase perioade ale anului și are avantajul de a nu fi atât de populară în rândul turiștilor precum este vara. Destinațiile devin aglomerate și există și posibilitatea ca prețurile să sară în aer. De aceea, una dintre variantele excelente este să mergi în concediu în altă perioadă a anului, iar pentru unele destinații primăvara este cel mai bun moment. Delta Dunării este o astfel de destinație, pentru că primăvara este perioada în care flora și fauna din zonă revin la viață și creează imagini absolut spectaculoase. Iată motivele pentru care ar trebui să iei în calcul să mergi în Delta Dunării în timpul primăverii. 

Renaște flora

Delta Dunării este o zonă extrem de apreciată de toți iubitorii de natură, dar și de cei care se ocupă cu studierea ei, pentru că oferă câteva specii de vietăți absolut unice. O altă caracteristică unică a Deltei este mixul format din plantele existente aici. Atunci când Delta renaște, peisajul este fabulos. În aprilie și mai, irișii de baltă și zalogii înfloresc, toți copacii înverzesc, cresc stuful și papura și își fac apariția și celebrii nuferi. 

Se întorc păsările

Pe parcursul lunilor de primăvară, odată cu creșterea temperaturilor și cu renașterea plantelor, Delta Dunării oferă un alt spectacol grandios al naturii, reprezentat de întoarcerea păsărilor din zonele mai calde, păsări precum berzele, pelicanii sau vântureii de seară. Dar în timp ce păsările care preferă un climat mai cald se întorc, asistăm și la plecarea celor care se simt mai bine cu o vreme rece. Pentru iubitorii de păsări, dar și pentru cei curioși cu privire la frumusețile naturale din Deltă, spectacolul este un adevărat deliciu. 

Multă apă

Pe parcursul lunilor de primăvară, Delta Dunării primește foarte mută apă din Dunăre, grație debitului crescut al fluviului. Regiunea este acoperită cu apă, exceptând insulele unde sunt sate locuite și unde turiștii pot chiar să găsească locuri de cazare în Deltă. Prezența apelor este un motiv de bucurie, pentru că facilitează vizitarea foarte multor zone inaccesibile în lipsa ei. 

Liniștea primăverii

În timpul verii, când peștii cresc și există pentru pescari prilejul de a pleca acasă cu plasele pline, Delta poate deveni destul de aglomerată. Pe lângă pescari, sunt foarte mulți turiști, astfel că liniștea nu este tocmai deplină. În schimb, în timpul lunilor de primăvară, încă poți merge dimineața cu barca să te plimbi și să admiri răsăritul. Renasc și arbuștii, copacii, florile precum irișii sau nuferii, iar liniștea provocată de lipsa pescarilor și a turiștilor te va face să te relaxezi total.