Pașii necesari pentru a înființa o firmă de construcții

07 Nov 2019
Pașii necesari pentru a înființa o firmă de construcții

 

România se află în topul țărilor membre ale Uniunii Europene în care industria construcțiilor este în plină ascensiune. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea românilor aleg să-și cumpere propria casă, spre deosebire de alți europeni, pentru care varianta de a sta în chirie este cea mai convenabilă. 

În acest context, din ce în ce mai mulți antreprenori aflați la început de drum decid să-și deschidă afaceri în domeniul construcțiilor. Dacă și tu te numeri printre ei, este esențial să te informezi corect în prealabil, întrucât există o serie de pași ce trebuie respectați, astfel încât business-ul tău să se bucure de un real succes. Iată care sunt aceștia:

Alcătuirea planului de afaceri

Planul de afaceri trebuie să cuprindă elemente precum: obiective pe termen scurt și pe termen lung, planificarea cât mai realistă a bugetului, analiza pieței și analiza industriei, precum și alte aspecte de care depinde buna funcționare a business-ului tău. Totodată, ține cont de faptul că de calitatea acestuia depinde posibila finanțare din partea finanțatorilor sau a instituțiilor de stat, de care ai putea beneficia, în cazul în care resursele materiale de care dispui nu sunt suficiente. 

Cunoașterea aspectelor legale

Deschiderea unui business înseamnă o informare completă și corectă cu privire la aspectele legale care vizează în mod direct industria în care vei activa. Este necesar să cunoști normele și reglementările, dar și să ai toate licențele, certificatele și înregistrările necesare (de exemplu, autorizația de construcții). Pentru a te asigura că afacerea ta respectă toate prevederile legale, ai putea apela la sprijinul unui specialist din domeniu.

De asemenea, ține cont de achitarea la timp a taxelor și impozitelor. Îți sugerăm să realizezi rapoartele la momentul potrivit, iar în cazul în care nu dispui de timpul sau de cunoștințele necesare pentru a face acest lucru, te-ai putea baza pe ajutorul unui contabil.

Alegerea resursei umane

Resursa umană este cheia succesului oricărui business. Având alături oamenii potriviți nevoilor afacerii tale, oameni competenți și responsabili, vei reuși să formezi o echipă puternică, cu ajutorul căreia vei putea atinge obiectivele stabilite în planul de afaceri.

Recrutarea personalului a devenit, în ultimii ani, o adevărată provocare, iar tinerii antreprenori sunt descurajați de fenomenul emigrării masive. Numeroase afaceri au fost afectate de lipsa resursei umane –  aceasta e realitatea zilelor noastre. Cu toate acestea, când vei ajunge în punctul în care cauți muncitori în construcții, ține cont de faptul că numărul imigranților este, și el, în continuă creștere. Asiaticii, de pildă, dețin cunoștințele și pregătirea necesare industriei construcțiilor și, mai mult decât atât, sunt învățați să respecte munca la adevărata valoare.

Cunoaște industria foarte bine, respectă pașii de mai sus și astfel îți vei duce afacerea în direcția succesului.