Opt sfaturi utile pentru castigarea respectului si aprecierii sefului

Cei mai multi dintre angajatii unei firme incearca din rasputeri sa intemeieze relatii stabile si puternice cu colegii de munca si cu potentialii clienti, ceea ce este destul de bine. Dar niciodata nu trebuie sa neglijeze intarirea relatiei de incredere cu seful.

Asadar, daca isi doresc renumeratii banesti marite, o pozitie mai sus in firma sau doar simple referinte bune, atunci cu siguranta trebuie sa stie cum sa isi multumeasca seful zi de zi.

Desigur, pentru toate acestea sunt multe lucruri marete de demonstrat, spre exemplu implicarea in proiecte si activitati foarte importante, depasirea orelor de program, dar si lucruri marunte facute zi de zi care cu siguranta vor fi observate.

Pentru intarirea celor scrise mai sus, angajatii care doresc sa capete o imagine mai buna in fata sefului pot trece in revista si urmatoarele 8 sfaturi:

  • Punctualitate

O buna parte din angajati lipsesc sau intarzie la job foarte des, iar de multe ori pleaca de la locul de munca inaintea terminarii programului de lucru, anunta lipsa de la program sau nevoia de concedii in ultimul moment. Punctualitatea si respectarea programului de munca cu siguranta vor fi observate.

  •  Ia initiavita

Ori de cate ori se lanseaza un proiect nou, fi tu primul implicat aratandu-ti interesul si dorinta de participare cerand singur sa ti se atribuie sarcini. Daca colegii tai pot, atunci cu siguranta nu vei avea nici tu obstacole.

  • Participa si propune

Fi tu angajatul care vine cu idei noi si solutii bune pentru realizarea proiectelor companiei. Documenteaza-te bine inainte si pune pe masa toate informatiile necesare pentru rezolvarea problemelor. Cu siguranta oricine va observa acest lucru si vei fi punctat ca atare pentru implicarea ta.

  • Loialitatea

Nu multi angajati sunt loiali locului de munca si companiilor in care lucreaza. Este un lucru bine stiut de toata lumea, toti angajatorii cauta angajati loiali. Daca intelegi si respecti acest lucru atunci esti pe drumul cel bun, iar viitorul carierei tale in companie va fi pe un drum ascendant.

  • Comunicarea

Comunicarea cu colegii si sefii are si ea locul ei important in tot acest proces. Desigur nu este de ajuns doar sa comunicam ci si felul in care o facem. Incearca tot timpul sa fi o persona deschisa la nou, cu zambetul pe buze si sa transmiti pozitivitatea ta si celorlalti. Iar prin acest aspect esti deja cu un pas mai aproape de respectul superiorilor tai.

  • Relatiile interpersonale

Stabileste cu colegii tai nu doar relatii profesionale ci si relatii de prietenie. Comportamentul tau va fi observat iar superiorii usor usor se vor apropia si ei de tine. Sa tinem minte ca o companie puternica si profitabila, dorinta oricarui sef, este sustinuta doar de o echipa puternica, apropiata.

  • Respectati promisiunile

Daca ti-ai luat angajamentul pentru completarea unei sarcini atunci cu siguranta ar trebui sa faci tot posibil sa o duci la bun sfarsit. Nimanui nu ii plac angajatii care nu isi pot respecta promisiunile si termele limita.

  • Nu pierde timpul fara rost

E foarte bine stiut faptul ca cei mai multi dintre angajati, atunci cand sunt singuri si nesupravegheati de catre sefi, pierd timpul in fata calculatorului in interes personal sau folosesc excesiv telefonul mobil. Tu poti face diferenta, foloseste orele din program doar pentru a-ti termina indatoririle. Nu vei trece neobservat!

Acestea sunt doar o mica parte din sfaturile ce pot fi urmate pentru a deveni un angajat de succes apreciat de sefi.

Vezi si lista completa de oferte cu joburi vacante in tara si strainatate oferita de jobslist.ro