Oferte angajare in Romania pentru necalificati

05 Aug 2019
Oferte angajare in Romania pentru necalificati

Ca si tanar necalificat in cautarea unui loc de munca in Romania gasirea acestuia poate deveni o adevarata provocare. De multe ori tinerii din Romania sunt nevoiti sa acepte joburi care nu au nici cea mai mica legatura cu calificarile, studiile si diplomele obtinute in cele din urma cautand solutii de schimbare a profilului. Constransi de diferite situatii, de cele mai multe ori material acestia sunt nevoiti sa accepte aproape orice fel de loc de munca si orice plata salariala, doar pentru a-si acoperi cheltuielile zilnice. In schimb, un job ca si necalificat poate aduce cu sine un salariu mai mare decat al unui lucrator calificat intr-un anumit domeniu.  Sondajele arata ca momentan cei mai multi dintre calificati sunt plecati din tara, aplicand la joburi in strainatate pentru necalificati unde salariile sunt cu mult peste media normala din Romania, in tara ramanand foarte multi necalificati.

Pe site-uri de publicare anunturi cu locuri de munca se pot gasi usor joburi multe atat pentru muncitori calificati cat si pentru lucratori necalificati, ofertele variand in functie de tara, numar de ore lucrate, experienta, varsta si multe altele.

Numeroase companii cauta des si tineri dornici sa munceasca part-time, in diverse domenii, posturi unde pot fi usor promovati si de pe urma carora isi pot creea viitoarea cariera, in tot acest timp castigand experienta, un plus de venit material si deasemenea increderea angajatorului.

In schimb, in urma studiilor efectuate de Institutul de Cercetare si Statistica, cei mai cautati muncitori la ora actuala in Romania raman cei necalificati, calificatii nu doar ca sunt greu de gasit dar fiind necesare cheltuieli materiale mai mari.

 

Unde te poti angaja fara studii superioare?

Multi dintre cei care nu detin calificari si studii superioare isi pun des aceasta intrebare inainte de a face primii pasi in domeniul muncii. Cu siguranta au renuntat la idea de a se inscrie la o facultate din dorinta de a castiga timp sau pur si simplu din cauze materiale.

In schimb exista solutii pentru toata lumea, iar cand vine vorba de locuri de munca nici nu incape indoiala sa nu gaseasca.

Sunt multe locuri de munca atat in tara cat si in strainatate unde diplomele si calificarile nu sunt necesare, punandu-se mai mult accent pe dorinta de munca si respectul pentru jobul obtinut.

Printre cele mai cautate meserii le putem enumera pe cele din constructii, vanzari, imobiliare, ingrijire varstnici, curatenie, baby sitting, HoReCa, paza si protectie, depanari calculatoare si multe altele.

Un studiu recent arata ca in domeniul invatamantului foarte multe cadre didactice care nu detin calificarile necesare inca predau in scolile din Romania, de regula in zonele rurale, tara noastra fiind singura din Europa unde acest lucru inca se practica, si acest lucru datorat din lipsa de alternative.

Publica gratuit anunturi cu locuri de munca vacante pe www.jobslist.ro