Obiective turistice pe care nu ai voie să le ratezi dacă ajungi în Egipt

21 Jul 2021
Obiective turistice pe care nu ai voie să le ratezi dacă ajungi în Egipt

Egiptul este una dintre cele mai populare destinații din lume, care primește anual sute de mii de turiști. Fiindcă această țară este atât de bogată în obiective turistice, ai nevoie de o listă bine pusă la punct, pentru a nu rata nimic.

 

Dacă vrei să te bucuri de o vacanță ideală în Egipt, ține cont de următoarea listă de obiective turistice, pe care nu ai voie să le ratezi dacă vizitezi perla Africii! Iată care sunt acestea!

Piramidele din Giza și Sfinxul

Cele mai populare locuri de vizitat în Egipt? Atunci când ajungi în acest loc, nu ai cum să nu vezi piramidele din Giza, una dintre cele 7 minuni ale lumii. Vei găsi un complex larg de monumente care încă inspiră mister pentru turiști, istorici sau fotografi, care se lasă vrăjiți de aceste locuri.

 

Fiind considerate un simbol al Egiptului, piramidele din Giza se găsesc la aproximativ 18 km de capitala modernă a Egiptului, Cairo. Despre Egipt putem spune că include unele dintre cele mai mari comori ale lumii, create în vechea împărăție a lui Keops. Piramida lui Keops este una dintre cele mai faimoase, fiind întâlnită pe pliantele și broșurile tuturor operatorilor turistici care îți oferă vacanțe în Egipt.

Orașul Luxor

Luxor este orașul care abundă de temple și morminte, pe care turiștii aleg să-l viziteze dacă vor să observe grandoarea și eleganța acestor construcții. În principiu, Luxor reprezintă un muzeu în aer liber, unde te poți pierde printre minunile nemaintalnite ale lumii antice. De exemplu, Templul din Luxor îți oferă șansa de a vizita bogățiile arhitecturale ale vremurilor apuse. Construit în 1400 I.e.n, templul din Egipt păstrează hieroglife și vestigii care încântă orice privitor.

Hurghada

Hurghada este una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță din perla Africii. Aici vei găsi stațiuni cosmopolite, plaje relaxante cu nisip fin, sporturi acvatice și numeroase opțiuni de distracție pe care le vei adora când ajungi în Egipt.

Bazarul Khan el Khalii

Pentru a simți atmosfera orientală a Egiptului, merită să vizitezi și Bazarul Khan el Khalii. Deși este unul dintre cele mai aglomerate locuri din Egipt, în bazar n-ai cum să te plictisești, fiindcă tot timpul se întâmplă ceva.

 

În bazar vei găsi suveniruri interesante, articole vestimentare specifice locului, bijuterii de calitate și condimente pe care să le folosești în rețetele proprii. 

Totuși, această călătorie necesită timp, așa că pune-ti deoparte câteva ore doar pentru a colinda bazarul în lung și-n lat.

Soma Bay

Nu în ultimul rând, în Egipt poți vizita Soma Bay, o stațiune faimoasă pentru amatorii relaxării pe plajă. În afară de plajă, Soma Bay este recunoscută pentru cele mai impresionante terenuri de golf din lume.

 

Stațiunea Soma Bay este aleasă și de cei care vor să se bucure de răsfăț, pentru că pune la dispoziție centre spa de vis. Ești interesat de surfing sau kitesurfing? Vizitează această stațiune din Egipt, care nu te va dezamăgi.

 

Ține cont de aceste recomandări pentru a vizita locuri minunate în Egipt, indiferent dacă mergi în vacanță singur, cu familia sau cu prietenii. Te vei bucura de obiective unice, încărcate de istorie dar și de stațiuni relaxante, unde să scapi de grijile de zi cu zi.