O vacanță, două țări – destinații ce pot fi vizitate într-o singură excursie

30 Oct 2020
O vacanță, două țări – destinații ce pot fi vizitate într-o singură excursie

Unul dintre criteriile în funcție de care stabilim durata concediului este reprezentat chiar de destinațiile pe care ne dorim să le vizităm în cadrul acestuia. Dacă un city break este suficient pentru a descoperi principalele atracții ale unui oraș, ce soluții avem la îndemână pentru a vizita mai multe țări în aceeași vacanță? Ei bine, vacanțele tip circuit sunt din ce în ce mai căutate, mai ales de către turiștii dornici să exploreze un număr cât mai mare de obiective. Te numeri printre ei? Iată care sunt acele destinații ce pot fi vizitate într-o singură excursie!

Germania și Italia 

Visezi să vizitezi fermecătoarea Italie dar, totodată, ți-ar plăcea să descoperi și orașele deosebite ale Germaniei? Nimic mai simplu! Caută zboruri Germania Italia și planifică-ți următoarea vacanță! Poți vizita aceste două state renumite pentru punctele de atracție turistice celebre. De exemplu, de pe străzile Romei poți ajunge în doar câteva zeci de minute cu avionul în cosmopolitul și modernul Berlin. Delectează-te cu arhitectura renascentistă a Italiei, după care admiră clădirile în stil gotic sau baroc ale Germaniei și nu uita, ca în timpul vacanței tale, să te înfrupți cu deliciile specifice fiecăreia dintre aceste zone!

Franța și Elveția 

Există o mulțime de motive pentru care Franța atrage, anual, o mulțime de turiști curioși. Alături de Disneyland, Turnul Eiffel sau Champs Elysse – cele mai râvnite obiective ale Parisului, acest stat își întâmpină vizitatorii cu o mulțime de alte suprize. Dacă alegi Lyonul, să spunem, te vei bucura de experiențe culinare inedite în restaurantele și bouchon-urile cochet amenajate. La doar două ore distanță de Lyon se află, însă, un alt oraș magnific: Geneva. Aici, Alpii elvețieni te vor fermeca, în timp ce natura proaspătă din mijlocul orașului îți va reîncărca bateriile. 

Austria și Slovacia 

Ești pasionat de artă și de cultură? Trece pe lista destinațiilor de concediu Viena! Aici poți vizita Palatul Schonbrunn – o extraordinară demonstrație a stilului arhitectural baroc – precum și Palatul Hofburg, unde vei descoperi Apartamentele Imperiale alături de un ghid audio care îți va oferi informații interesante despre acest loc. La doar o oră distanță de Viena se află Bratislava, capitala Slovaciei, unul dintre orașele preferate ale gurmanzilor. Cu mai puțin de 5 euro te poți delecta aici cu o masă copioasă și, pentru doar 1 euro în plus, poți servi chiar și o bere de calitate. 

Mai mult decât atât, dacă ajungi în Bratislava în prima duminică a lunii vei avea reduceri considerabile – intrarea este gratuită în orice muzeu al orașului! 

În funcție de durata sejurului, poți include pe lista de destinații chiar și mai mult de două țări. O vacanță tip circuit este alegerea ideală pentru a explora o serie de locuri în cadrul aceluiași sejur. În acest caz, ai la dispoziție diverse variante de transport, cum ar fi cel cu autocarul sau cu avionul, cea din urmă fiind, de fapt, preferată datorită confortului și a duratei scurte de călătorie.